Călătorind prin Sinaia (martie 2016)

martie 28, 2016


    După o lungă perioada de timp, de câteva luni (mai precis din vară), n-am mai avut parte de nici o călătorie în locuri noi sau uitate, aşa că am decis să pornim într-o mică aventură.

    Cu ocazia zilei mele de naştere, vineri 18 martie, am plecat de la facultate, am pus piciorul în tren cu al meu fost prieten, actual iubit şi viitor soţ (just kidding) si duşi am fost (asta până duminică după-masă).

    A fost o "ieşeală" foarte reuşită, iar dacă aveţi ocazia vă recomand cu toată încrederea (să-mi fie capul la picioare dacă nu) să mergeţi până acolo. Oraşul este mic, îngrijit, cu multe restaurante, locuri unde poţi ieşi dimineaţa, la prânz şi seara, preţuri în regulă, lume minunată, mulţi străini zâmbitori şi un peisaj desăvârşit.

    În prima seară, când am ajuns, am vizitat puţin centrul, am mancat la un restaurant în stil victorian (destul de fancy dar cu preţuri de KFC, ei bine pe măsura bucatelor) unde aveau pastramă de urs. Şi nu ştiu de voi, dar eu aud prima dată de urs la tigaie.. sau cuptor.. sau grătar. Ne-am mulţumit cu ceva mai obişnuit.

    Sâmbătă, treziţi de dimineaţă am plecat spre Castelul Peleş, acesta fiind cam tot scopul călătoriei împreună cu relaxarea şi plimbarea.
Cred că Peleş este cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată.

    Atat de mult lux şi sincer să vă spun îmi veneau în minte toate cărţile, serialele şi filmele pe care le-am văzut şi care reconstituiau cam ce s-ar fi putut întâmpla în această aşezare.
    Pe drum am vizitat şi Mănăştirea Sinaia, un loc deosebit.

    Să nu uităm de Pelişor care până acum câţiva ani a fost locuit de o familie din străinătate, sau ceva de genul. Una importantă oricum - asta spuneau gardienii când ajungeai în perimetrul lui.


    Prânzul l-am luat la Restaurant Bucegi, unde am mâncat una dintre cele mai bune pizza, iar seara am luat cina în camera de pensiune. Best choise ever.





   Duminică, ultima zi, am decis să urcăm cu telecabina până la cota 2.000. Iniţial nici nu stiam că este aşa ceva in Sinaia, dar am aflat la timp. Incălţaţ în adidaşi, iar eu îmbrăcată cu un subţire paltonaş, vântul de pe munte ne-a lovit ca o avalanşă. Am făcut repede câteva poze, am baut o cana de ciocolata caldă scumpă şi proastă şi am fugit la gara.





 
  Voi aţi vizitat Sinaia? Ce alte locuri din România merită văzute?

    PS: Nu ne-am întâlnit cu ursul.











    Da, eu şi doumnul statuie şmechera.. sau bufon!? I don't know. 


Kisses!

You Might Also Like

8 comentarii

  1. Foarte frumoase pozele, imi plac astfel de postari :) legate de calatorii. Nu am fost la Sinaia, insa sper ca o sa ajung :)

    Planuim sa mergem vara aceasta in muntii Maramures si satele celea de acolo, am vazut poze si clipulete pe youtube si mi-a placut mult. Pupici si o saptamana frumoasa sa ai, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi ne propunem sa mergem in cat mai multe locuri din Romania. Este pacat sa nu le expluatam cand inca mai avem timp.
      Am gasit un site foarte interesant cu diferite locatii si am inceput sa bifez deja. http://www.turistderomania.ro/

      Te pup!

      Ștergere
  2. Ce aventură frumoasă! E minunat să evadezi uneori din lumea pe care o vezi și o simți în fiecare zi, într-un loc necunoscut sau mai puțin cunoscut. Și pozele sunt foarte frumoase! Te pup, Madeline! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! te-am nominalizat la o leapsa pe blogul meu http://booksormovie.blogspot.ro/2016/04/leapsa-most-wanted.html. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase sunt pozele! Şi eu am fost la Sinaia, anul trecut, chiar pe vremea asta. A fost superb! Mai ales castelul Peleş pe care l-am văzut doar în poze şi când l-am văzut în realitate a fost... wow!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere