Recenzie - Diamantul de la miezul nopţii ( seria TRONUL DE CLEŞTAR #2 - SARAH J. MAAS)

martie 24, 2016

SPOILER ALERT !!! (pentru cei care nu au citit #1 şi îşi doresc asta)


Doi bărbaţi o iubesc. O lume întreagă se teme de ea. Dar numai ea poate să salveze lumea.  Celaena Sardothien, asasină, este arma cea mai ucigătoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie să-şi câştige libertatea prin sângele duşmanilor ei - dar nu suportă să ucidă pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o înscenează, cu fiecare minciună pe care o rosteşte îi pune în pericol pe cei pe care îi iubeşte. Atrasă de cei doi protectori ai ei, un căpitan şi un prinţ, şi luptând împotriva unor forţe întunecate mult mai puternice decât regele însuşi, Celaena trebuie să se hotărască pentru ce să se zbată: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului...

An apariţie: August 2014
Autor: Sarah J. Maas
Gen: Beletristică
Subgen: Fantasy
Nr. pagini: 576


Bănuiam că în volumul 2 Sarah ne pregăteşte mai multă aventură, mai mult suspans şi, bineînţeles, un triunghi amoros, dar chiar mi-a depăşit aşteptările cu mult. Volumu 2 este vibrant, încărcat cu magie şi energie demonică. 

Odată instalată în noua ei locuinţă, castelul regelui din Adarlan, Celaena începe să se antreneze, să-şi recapete puterile pierdute demult în înfiorătoarea temniţă din Endovier. Personajul este atăt de  complex încât mintea mea cu greu reuşeşte să realizeze ca este o persoană fictivă, nu cineva cu care am stat la poveşti (oricât de mult mi-aş fi dorit acest lucru). 




Două personalităţi ale Celaenei ne sunt dezvăluite - domnişoara ce are un dulap întreg de rochii vaporoase scumpe, ce împrumută cărţi din biblioteca regală citind până dimineaţa şi asasina crudă, nemiloasă ce mai are puţin până să-şi omoare prietenul pe care, nu demult, îl iubea.



Apar creaturi demonice, pasaje secrete, aliaţi împotriva sistemului şi regelui, rebeli pe care Celaena este obligată să îi omoare, dar ea le redă libertatea acest secret putând să o ucidă atât pe ea cât şi pe cei la care ţine.
Nici regele nu este mai prejos, secretele acestuia fiind înfiorătoare, de distrugere în masă, ajutat de ceea ce interzise în tot regatul.

După multe întorsături de situţie ce îi implică atât pe căpitan cât şi pe prinţ, asasina înţelege care este de fapt misiunea ei, acceptându-şi soarta aşa cum a făcut şi prinţesa Nehemia.

Îţi garantez că ultimele capitole din carte te vor năuci, întorcându-te pe dos complet aşa cum au făcut şi cu bietul Chol. Volumul 3 îşi are acţiunea în cealaltă parte a regatului, aşa că nu-l rata. 



You Might Also Like

0 comentarii