Recenzie - Mâine de Guillaume Musso

februarie 26, 2015


" Emma locuieşte la New York, are treizeci şi doi de ani şi încă îl mai caută pe bărbatul vieţii ei. Matthew locuieşte la Boston, şi-a pierdut soţia într-un cumplit accident de maşină şi îşi creşte singur fetiţa de patru ani. Cei doi se cunosc pe Internet şi, după un schimb de e-mailuri, cred că au în sfârşit dreptul la fericire. Dornici să se vadă, îşi dau întâlnire într-un micuţ restaurant italienesc din Manhattan. În aceeaşi zi, la aceeaşi ora, fiecare dintre ei intră pe uşa restaurantului. Sunt conduşi la ceeaşi masă şi totuşi... nu se vor întâlni niciodată. Joc al minciunilor? Fantasma unuia? Manipularea celuilalt? Victime ale unei realităţi care îi depăşeşte, Matthew şi Emma îşi vor da repede seama că nu e vorba de o simplă întâlnire ratată... " 



Recunosc ca am cumpărat cartea asta după copertă. Treaba cu " Nu judeca o carte după copertă" este aceeaşi cu " Nu judeca oamenii după haine" sau ceva de genul. Să fim sinceri, toţi ne uităm la asta prima dată pentru că este primul lucru care ne iese în faţă, nu creierul. Este instinct, pur şi simplu. Aşa şi cu coperta. Prin urmare mi-a plăcut coperta şi descrierea foarte mind fucked

Nu regret deloc. Nu am auzit de Musso, dar acum cu siguranţă îi ştiu tot arborele genealogic. Omul este un geniu ce adoră să se joace cu minţile nostre, să le întoarcă pe toate părţile, să creeze situaţii în care îţi poţi imagina 100 de scenarii, iar al lui să fie al 101-lea. Exact!

Nici nu ştiu cum să fac recenzia asta să nu dau spoilere. Cred că va fi la fel de fucked up ca descrierea. 

Totul începe de la un MacBook Pro, un profesor de filosofie şi o somelieră din New York, care încearcă să-şi refacă vieţile, şi se termină cu asasini ruşi şi întorsături de situaţie ca într-un film cu detectivi.


Şi nu numai, cei doi descoperă că trăiesc în lumi diferite, iar laptop-ul cumpărat de Matt este singurul mijloc prin care cei doi pot comunica. 
Când Matt descoperă că Emma este cu un an în trecut, o roagă pe aceasta să-i salveze soţia de la accidentul de maşină, dar fix atunci fiica lui îi toarnă din greşeală ciocolată caldă pe laptop, stricându-l pentru totdeauna. Acum Emma, ajutată de micul hacker Romuald, este pe cont propriu în misiunea de a schimba viitorul, însă aceasta descoperă un secret uriaş care ar putea duce la asasinarea lui Matt, dar la salvarea soţiei acestuia şi al unui mare om de afaceri Nick Fitch.


Să-i salveze soţia, iar ea să rămână singură în continuare fără a mai auzi de Matt niciodată, sau să-l salveze pe cel cu care crede că ar putea rămâne împreună pentru totdeauna? 





Le Parisien spune " Musso este un iluzionist al suspansului ". 


You Might Also Like

9 comentarii

  1. Frumoasă recenzie. Cred că voi citi și eu cartea! :)
    Mulțumim pentru recenzie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact exact asta face Musso cu noi , acum ceva anii am spus cam aceleasi chestii in recenzia mea pt Fata de Hartie de el. Am adorat-o de abia astept sa mai citesc ceva de la el , e foarte tare recenzia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa citesc si Fata de hârtie si toate cărțile pe care le are. Din cate am vazut nu sunt multe. Vreo 3-4.
      Multumesc!

      Ștergere
  3. Mi-a placut mult recenzia si m-ai facut sa citesc si eu cartea. Si eu des aleg cartile dupa coperta, si "size-ul" la litere :) depinde cat de groasa e cartea, ohhh asta uneori asa e. Sa ai un weekend minunat, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti.a plăcut si cam asta vreau sa fac. Sa conving lumea sa citească.
      Weekend plăcut!

      Ștergere
  4. Trebuie să citesc cartea, neapărat, sună preaaaaaaaaaa bine. Am citit de la același autor „Vei fi acolo? și „Și după...” (găsești recenziile pe blog), m-am îndrăgostit de stilul său. (hug) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram nerăbdătoare sa vad ce părere ai despre Musso, voi citi recenziile imediat, mai ales ca vreau sa.mi cumpar si celelalte carti scrise de el.
      Pupici!

      Ștergere
  5. Ce interesantă pare cartea! Îl iubesc pe Musso; îți mai recomand de la el "Fata de hârtie" și "Chemarea îngerului". Mie una mi-au plăcut la nebunie. :D (Poți să găsești recenziile pe blogul meu: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/)

    RăspundețiȘtergere