Recenzie: Ugly love (COLLEEN HOOVER)

septembrie 09, 2016


Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.

Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă.

Data apariției: Ianuarie 2016
Autor: Collen Hoover
Gen: Ficțiune
Nr. pagini: 347


      Lăsați-mă să încep această umilă recenzie cu o interjecție:

      Wow!

      Încă sunt puțin răscolită de cartea asta care mi-a trezit atât de multe sentimente încât atunci când am terminat-o m-am simțit foarte goala pe interior. Ceva lipsea. Lipsea Tate, lipsea Miles, iar totul a inceput să fie, din nou, puțin monoton. Asta până voi pune mâna pe altă carte scrisă de Colleen - asta știu sigur.

      Ca o mică povestioară, Tate se mută în apartamentul fratelui ei pentru o perioadă scurtă de timp, iar aici face cunoștință cu Miles, noul ei vecin, prieten cu Corbin și coleg de muncă. Prima lor întâlnire nu este una întocmai reușită, tânăra găsindu-l pe Miles beat mort în fața apartamentului lor (iar motivul, pe care îl aflăm în final, este sfâșietor). Aceștia îcep să se întâlnească, se iubesc, se ceartă, se iubesc din nou, iar finalul se termină ca un basm. 

      În primele capitole eram puțin nesigură pe tot ce se întâmpla. Mi se părea că este un clișeu, o combinație destul de reușită, între seria Lux și 50 shades of grey (filmul, ce puțin), DAR, DAR-DAR-DAR, un singur amănunt a schimbat întreaga mea percepție despre carte - trecutul lui Miles Archer.


      Frumosul și secretosul Miles. M-a impresionat atât de mult acest personaj pe care autoarea reușește să il prezinte atât de bine, toată suferința lui și vinovăția pe care o simțea m-a dus la un punct în care nu credeam că o carte mă poate duce. Au fost câteva paragrafe din Instrumente mortale, în care Cassandra Clare mi-a făcut acelasi lucru, dar acum totul a fost mai realistic, mai uman, nici nu știu. 
      Miles este un adonis, o combinație între Jace (Instrumente Mortale), Deamon (Lux), Will + James (Dispozitive infernale); mai pe scurt, este ceva ce nu o să întâlnești în lumea asta prea curând, sau vreodată.

      De ce nu spun nimic despre Tate? Ei bine, cred că ea este doar motivul prin care noi îl cunoaștem pe Miles; un personaj secundar din perspectiva căruia este povestită acțiunea, în mare parte și persoana prin care noi vedem și simțim ce impresie lasă, de fiecare dată, tânărul pilot când este prin preajmă. Sunt foarte multe suprapuneri, naratorul ba este Tate, ba Miles din trecut și la sfărșit, din prezent. 


      Au fost momente în care Miles m-a enervat la maxim, iar dacă eram Tate renunțam la el de mult, dar ea nu a facut-o și a avut de câștigat o noua viață.

     Un personaj cheie este și Cap, bătrânul de optzeci de ani ce deschide liftul, care are o mare influență asupra celor doi, fiind un fel de psiholog al relațiilor.

      Recomand cartea, dar nu persoanelor care se inhibă când vine vorba despre sex. Este destul de intensă, dar pe lângă aceste momente, povestea din spatele ei este atât de emoționantă încât restul nu o să te mai conteze. 
      Nu știu exact ce s-a înțeles din recenzia asta, dar pentru mine a fost ca un Boom și sper să o citiți și voi. 

      Va apărea și un film, din cate am înțeles filmările încep (dacă nu deja au început) în toamnă. Trailer-ul este disponibil pe internet.

You Might Also Like

8 comentarii

  1. Si mie mi-a placut mult Ugly love! Am citit-o imediat dupa ce aparuse in strainatate si m-a facut sa o iubesc si mai mult pe Colleen Hoover. Toate cartile ei sunt absolut minunate! Trebuie neaparat sa citesti si Maybe Someday ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Am revenit şi eu prin blogosferă după un secol de când n-am mai postat. Văd că s-au întâmplat multe pe-aici! Am pierdut chiar aşa mult??
    Am citit multe lucruri buje despre această carte şi mi-a tras cu ochiul încă de când a apărut. Mi se pare foarte interesantă, m-ai convins să o citesc! Abia aştept s-o am şi eu în bibliotecă!

    Mulțumim de recenzie! ❤ Lecturi minunate să ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. am tot auzit de acest roman, hmm, nu știu dacă e chiar genul meu, dar sună bine și vreau să îmi diversific lista de lecturi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca este foarte interesanta si te va impresiona cand te astepti mai putin

      Ștergere
  4. Sună foarte bine, însă eu pot să zic că sunt genul de persoană care se inhibă când e vorba despre sex. Nu pot să spun că mă deranjează câteva scene, dar nu-mi place să se exagereze și mă incomodează oarecum. Totuși aș vrea să o încerc pe Colleen Hoover, sunt curioasă dacă-mi va plăcea stilul ei.

    Spor la citit! :D

    RăspundețiȘtergere