Recenzie: Miss Peregrine (RANSOM RIGGS)

iulie 19, 2016


O insulă misterioasă. Un orfelinat abandonat. O stranie colecţie de fotografii.

O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insula izolată. Aici descoperă ruinele căminului “pentru copii deosebiţi” al domnişoarei Peregrine. Pe măsură de Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele parăsite, îşi dă seama că  cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-I va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.
Data apariției: Noiembrie 2013
Autor: Ransom Riggs
Gen: YA
Nr. pagini: 392


Hellou! În primul rând vreau să laud această editură sau, nu știu, cine a fost cu ideea ca această carte să arate în halul ăsta de bine!!! Acum serios, cred că este cea mai bună carte din punct de vedere estetic pe care am citit-o vreodată. În afară de calitatea paginilor, desenele si pattern-urile superbe, nu mai spun nimic de poze. Toate astea fac din Miss Peregrine o serie de colecție. Nu știu dacă o să mai văd așa ceva prea curând, așa că m-am bucur de ea de fiecare dată când îi deschideam paginile.


Miss Peregrin este o poveste excepțională, iar dacă îți place aventura, misterul, paranormalul - atunci asta este cartea ta. Foarte ușor de citit, deloc plictisitoare și foarte interesantă, antrenantă, cu răsturnări de situație excepționale si de neînchipuit. Cu toate că în mintea mea după recenziile pe care le citisem înainte, credeam că este un horror de prost gust, sau genul ăla care te ține treaz noaptea pentru că ai citit-o după-amiază (pozele jucând un rol foarte important în dezvoltarea coșmarurilor), nu a fost nici pe departe așa. Romanul are aventură în el și puțina romantism.
Acțiunea se petrece în jurul lui Jacob, un tânăr de 16 ani care pleacă în aventura vieții, după ce bunicul său își dă ultima suflare în brațele lui. Ce nu știe el este că aceasta călătorie îi va schimba viața pentru totdeauna. În ea realizează că toate poveștile sunt adevărate, că monștrii există, și pleacă împreună cu noii lui prieteni să lupte împotriva lor pentru a supraviețui. Ce este ciudat, este faptul că aceștia locuiesc într-o buclă, practic în anul 1940, iar dacă ies afară din ea pentru mult timp, mor, așa că toată acțiunea trebuie să se petreacă în lumea lor, nu în anii 2000. Ce se va întâmpla cu Jacob dacă stă atât de mult în trecut, vom afla în volumele viitoare presupun.
El trebuie să afle cum să-i salveze pe toți, inclusiv pe conducătoarea buclei și sa-și dea seama ce sentimente are pentru "tânăra" Emma, unul dintre "copii" deosebiți care are un trecut destul de controversat. Mi-a plăcut extrem de mult primul volum și îl recomand. Este o lectură frumoasă și ușoară pentru o seară în care și tu vei crede că ai un talent ascuns, deosebit.
Pe 30 septembrie apare și filmul!

You Might Also Like

8 comentarii

 1. Am mai auzit de această carte și mi se pare chiar interesantă! :) Nu prea mă împac eu cu genul horror, mă uitam chiar și la filme, dar m-am lăsat pentru că simțeam că nu sunt pentru mine.
  Lecturi frumoase! *hug* ♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este horror, este chiar foarte frumoasa. Sper sa o citești.
   Pupici ❤️

   Ștergere
 2. am primit si eu aceasta carte la un schimb. Asa la prima impresie mi+au placut imaginile integrate in carte. Maine incep sa o si citesc. Am auyit multe laude despre ea.

  PS ai primit o leapsa https://cuvintevrajite.blogspot.ro/2016/07/leapsa-10-dorinte-nebune-ce-merita.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru leapsa si lectura placuta. Astept sa iti citesc recenzia!

   Ștergere
 3. Am tot vrut să văd filmul, nu ştiam că este şi carte!! :O
  Recenzia ta e suuper!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc!!!
   Filmul apare de abia pe 30 septembrie, dar ar fi super daca ai putea citi cartea intai pentru ca este altfel decat filmul, am vazut unele chestii schimbate.
   De abia astept si eu filmul ♥

   Ștergere
 4. Am iubiiiiit această carte, ugh, o citeam cu sufletul la gură! Volumul doi știu că a apărut, însă n-am apucat să pun mâna pe el! Cât de curând o s-o fac. Lecturi frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca e si un volum 3. Totusi de abia astept sa citesc si eu volumul 2. Mi-a ramas cartea in cap de parca am citit-o ieri.

   Ștergere