Ultimul avanpost - Recenzie

februarie 01, 2015


"Al treilea Război Mondial a luat sfarşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învăţate pe de rost şi accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viaţa i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut."


Wow! 
Atat pot sa spun. Wow!


Cartea asta m-a cam buimăcit, într-un mod în care aş vrea să fiu buimăcită tot timpul. Acțiunea a fost ceva de genul "Bam-bem-puf-poc-boom!" şi e prima dată când termin o carte în două zile şi asta pentru că am fost obosită, că dacă nu, în câteva ore o devoram. Este genul de carte care aş vrea să o văd pe marile ecrane, dar cu părere de rau spun că actorii şi scenografia din România anului 2015 ar putea doar să strice o asemenea lucrare.

Lavinia mi-a demonstrat că se merită să citesc autori români şi nu în cele din urmă că tinerii pot crea lucruri orbitor de strălucitoare. Încă nu îmi vine să cred ce am citit şi încă sunt confuză de ce la şcoală ne dau cărţi atât de groaznice de citit (nu toate, dar majoritatea). 

Mi-aş dori enorm să citesc un al doilea volum, şi un al treilea şi tot aşa. Adică nu se poate termina totul aici. Trebuie să-l prindă cineva pe Alex, chiar Diane; şi Mark, sunt tare curioasă de povestea lui şi ce o să se întâmple, dacă o sa se întample ceva între ei; şi Dan - Sara? What the f**k is going on?! Sper să nu fie ceea ce cred eu.. Te rooog. Iar Emil, ei bine cred că am avut o izbucnire interioară destul de gravă când a coborât din avion. Totul a fost atât de.. Wow! Cartea asta are tot: suspans, acţiune, dragoste, intrigă. Tot ce vrei.

Într-adevăr, cartea este asemănătoare cu Jocurile Foamei. Împărțirea României pe regiuni / districte, orașele fiind înlocuite de numere; monarhia, dronele, viata împuțită a populației şi ignoranţa celor de la putere cât şi ascunderea acestei vieți mizere de restul lumii; centrele, experimentele făcute pe oameni, "arenele" unde se antrenau cobaii pentru a deveni arme umane etc. Asta nu m-a deranjat prea tare pentru că în ciuda faptului că seamănă, acţiunea este total diferită. 



În orice caz, recomand cartea pentru toţi cei care iubesc ficţiunile distopice şi nu numai. Cred că o voi reciti cât de curand!

You Might Also Like

27 comentarii

  1. nu cred să fi văzut vreo părere negativă despre cartea asta.. sper să o citesc şi eu cât de curând.. cândva..
    "Bam-bem-puf-poc-boom!" - e un citat din carte? sună aşa interesant şi amuzant. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, este un citat propriu :)) Parerea mea sincera despre carte. Este super, chiar m-a prins.

      Ștergere
  2. Jur ca toata lumea adora cartea asta :)) Trebuie neaparat sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur asa de mult ca ti-a placut!! Eu chiar am devorat-o imediat si ma aflam intr-un reading slump la momentul respectiv :) Acum abia astept sa citesc Copiii intunericului, scrisa tot de Lavinia <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu dupa ce am terminat cartea am intrat pe GoodReads sa vad ce carti mai are si sincer de abia astept sa citesc Copiii întunericului. De abia astept!

      Ștergere
  4. Mereu am fost putin sceptica in privinta ei dar vad ca toata lumea e incantata de ea asa ca o adaug pe lista de TBR :)) draguta recenzia :* , a si vroiam sa te anunt ca a inceput concursul pe blogul meu ( http://denisamada.blogspot.ro/2015/02/concurs-read-thon.html )

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. * dupa un heart attack *

      Plăcut este puțin spus. Sper sa existe o continuare, defapt trebuie sa existe, e imposibil sa nu existe. O astept cu sufletul la gura.
      Felicitări pentru toata munca depusă si pentru rezultat!

      Ștergere
    2. Mulțumesc.
      Va exista și o continuare, e aproape gata.

      Ștergere
    3. Aproape gata?! *O*O*O*O* şi ce mai aştepţi?! Eu mor aici de nerăbdare! :))

      Ștergere
    4. Manuscrisul a fost gata săptămâna trecută, l-am trimis deja la editură. Acum depinde de ei când îl lansează. Am să anunţ când ştiu data exactă.

      Ștergere
    5. I can't wait! ♥
      Multumim pentru faptul ca ne faci vietile banale - minunate si pline de aventura.

      Ștergere
  6. Am păţit-o şi eu cu această carte. Ce-i drept, e chiar bună. Eu am am mai reuşit să o las din mână, nici nu m-am culcat până nu am terminat-o. Aşa mi-a făcut şi Provocarea de Simona Stoica, alte cărţi minunate. Ţi le recomand! Frumoasă recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca speram sa-mi mai recomande lumea carti de genul, sau nu neaparat, dar scrise de autori romani si cel putin la fel de bune.
      Multumesc pentru recomandare ♥

      Ștergere
  7. Am citit si eu cartea, e foarte bună. Insă recenzia ta are mici lipsuri... oricum, mie imi place mult recenzia și cartea. Mă bucur că ai citit-o și tu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate am obiceiul prost de a da spoilere si prefer sa fac o recenzie mai.. abstracta :))

      Ștergere
  8. La vinia Cășina ne demonstrează că putem și merităm... cu adevărat o carte bună !

    RăspundețiȘtergere
  9. Recunosc ca nu ti-am citit recenzia si asta pentru ca o am deja in biblioteca si abia astept sa o devorez. M-am uitat doar la nota acordata si ma bucur ca ti-a placut. De la Lavinia am citit doar primul volum din seria Neamul corbilor si mi-a placut super mult; abia astept continuarea, insa pana atunci ma multumesc si cu Ultimul avanpost. Sper sa-mi placa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta iti va placea. Este imposibil sa nu-ti placa.
      In ceea ce priveste Neamul corbilor, cred ca o voi comanda in seara asta. Trebuie sa o citesc neaparat.

      Ștergere
  10. La partea cu "Bam-bem-puf-poc-boom!", m-am amuzat foarte tare. Asta da impresie! Sincer, de-abia astept sa pun si eu mana pe carte!! <3 Bafta in continuare!! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincer, am auzit multe lucruri bune legate de această carte. Dacă nu mă înșel, nici o recenzie negativă, o părere cum că e bună de șters geamurile cu ea. Uhm! Am să văd, poate am s-o cumpăr și eu. De asemenea, îți recomand și cartea Linei Moacă, „Oameni, îngeri și demoni”, tot de la Herg Beneth. Îți garantez, o să-ți placă la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Buna de sters geamurile cu ea". Hahha! O sa tin minte expresia asta pentru orice eventualitate.
      Multumesc pentru recomandare. Imi pare cunoscut titlul, cu siguranta l.am mai auzit pe aici. O voi citi către mai curand

      Ștergere