Recenzie - Nu plânge sub clar de luna

noiembrie 24, 2014


Lumeeee, lumeee !! 
Da, m-am întors cu aceleaşi scuze banale. Şcoala, meditaţii, BAC, nu am timp, etc,, 
Îmi este ruşine de mine şi pe bună dreptate, chiar ar trebui. 
Am cam pierdut multe de pe aici şi am rămas în urmă cu multe. 
Recuperăm.

Am renunţat din a mai citii Căutând-o pe Alaska pentru ca m-a plictisit şi chiar îmi pare rău că nu pot împărtăşii cu voi aceleaşi gânduri pozitive despre aceasta carte. Nu spun nimic despre Green pentru că nu am mai citit alte cărţi scrise de el.




De acord, poate că în ultima vreme Shelby a făcut câteva greşeli în relaţiile cu băieţii (dar de unde să ştie că Wes "împrumutase" acel Porshe?). Însă mama ei vitregă reacţionează de-a dreptul exagerat când o prinde sărutându-se cu un coleg de liceu.

Urmarea? Toate planurile de vară ale fetei sunt anulate, iar ea se vede nevoită să-şi facă bagajele şi să plece într-o tabără de reeducare.
Adio rochie de bal! Adio bocanci de mers în drumeţii.

Dar Tabăra Semilunii devine un loc interesant când în cale îi apare fermecătorul Austin Bridges al III-lea. Tânărul ascunde însă un teribil secret, pe care i-l dezvăluie noii sale prietene: este vârcolac! Shelby ştie limpede că nu ar trebui să se încurce cu el, dar nu poate întoarce spatele unui tip aflat la greu, mai ales când acesta arată atât de bine!

De aici nu mai este decât un pas până la o poveste de iubire, din care nu lipseşte magia clarului de lună...    




Câteodată mă întreb de ce trebuie eu să plâng la mai toate cărţile şi nu găsesc răspunsul. Oi fi eu atât de plângăcioasă sau cărţile pe care le consider banale la început se sfârşesc prin a-mi da o stare de depresie plăcută şi simţământul acela că voi muri singură cu 12 pugi si o pisică persană? Hmm...

Nu plânge sub clar de lună, este o carte foarte bună. Nu spun exagerat de bună, dar foarte bună. Începutul este puţin banal, chiar un clişeu - fata pune ochii pe noul venit în Tabăra Semilunii, bineînţeles, acesta este un rebel superb, copil de star rock - şi împreună trec prin multe. Şi când spun multe, mă refer la întâmplări destul de interesante. 

Cel mai mult mi-a atras atenţia punctul culminant. Acolo îmi ţineam respiraţia şi îmi doream ca totul să treacă mai repede ca să pot respira din nou, dar în acelaşi timp recunosc că aş fi murit fericită. Shleby rămâne de partea cealaltă a gardului împreună cu Austin în plină transformare - incident care ar fi putut fi evitat dacă Winters nu îi confisca serul, împreună cu altele ca "pungi de ciocolate, chipsuri Doritos, farduri pentru pleoape, revite porcoase şi tot felul de obiecte interzise" , Bineînţeles că este nevoită să alerge toată pădurea, dar într-un final ajunge cu bine înapoi în tabără.
Reuşeşte să îi înapoieze serul băiatului, dar pentru asta plăteşte cu libertatea ei. 

Cartea se termină minunat, cu toate că in ultimele două pagini te pune pe gânduri groaznic de mult, dar merită. 


" - În ultima vreme, în viaţa mea, am avut prea multe discuţii de genul "Ai încredere-n mine!", i-am spus. N-am încredere-n tine. N-am incredere-n nimeni. N-am încredere nici măcar în mine însămi. 
(...)
- Viaţa e prea scurtă ca să ne temem să avem încredere în oamenii care ţin la noi. "


" - Intenţiile tale sunt bune, dar mai întâi trebuie să te ajuţi pe tine, şi de-abia apoi poţi să-i ajuţi pe ceilalţi (...) "  


" Ariel îmi spusese odată că mama ei recunoscuse ceva important, la o şedinţă de terapie mamă-fiică: adulţii nu au întotdeauna dreptate. Aşa că întrebarea mea era: dacă ei nu au întotdeauna dreptate, atunci cum de eram noi aceia care întotdeauna greşeam? "


"Apoi, din nou, mi-am imaginat că săruturile cu adevărat bune fac ca orice lucru să fie suportabil. (...)
Şi poate, dacă eşti suficient de norocoasă ca să ai pe cineva care ţine cu adevărat la tine, cineva în care să ai încredere, cineva care să îţi aducă aminte că trebuie să crezi în tine, poţi să supravieţuieşti oricărei încercări - unei familii de nebuni, unei păduri interzise, sau chiar celei mai groaznice tabere militare dintr-un deşert.
E posibil ca lumina lunii să aibă puteri speciale, dar iubirea este de fapt adevărata magie în lume. 
Doar iubirea. "




Ţin să îi cer scuze, dacă aş avea ocazia şi personal, lui Miss Ely. Nici acum nu am reuşit să îi trimit cartea pentru că mereu se întâmpla ceva care să mă împiedice să ajung la poştă - care, by the way, trebuie sa aflu unde este -
 Îmi este ruşineeeeeeeeeeeee


You Might Also Like

14 comentarii

  1. Foarte frumoasă recenzia, îmi plac citatele alese.
    Hmm, am şi eu cartea în PDF, dar am tot ocolit-o pentru că am citit destul de multe recezii negative şi mi-am tăiat singură elanul, dar dăcă ţie ţi-a plăcut cred că am să îi dau o şansă.
    Mă bucur că te-ai întors, oricum o să vină vacanţa şi o să avem mai mult timp pentru bloggerit :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu spun ca se merita. Este o carte acceptabila, chiar buna, dar la inceput putin banala, un cliseu. Dar se merita.
      Off, as vrea sa spun acelasi lucru legat de vacanta, dar din pacate in vacanta trebuie sa lucrez la un atestat si sa invat pentru bac.
      Multumesc ca ai trecut pe aici.
      Pupici ♥

      Ștergere
  2. Imi place mult gandurile tale! Niciodata sa nu iti fie rusine ca apari mai rar cu scrierile, nu e o obligatie, scrii doar atunci cand ai ocazia - si eu fac la fel si alteori tot incercam sa ma intristez si mi-am dat seama ca nu face, fiindca noi nu scrim aici dupa anumite reguli. Sa ai o zi frumoasa de miercuri, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Liuba!
      Ai dreptate, dar imi pare atat de rau ca nu pot sa iau legatura cu voi mai des, prin intermediul blogului, incat ma intristez. Nu este neaparat vorba despre o obligatie.
      Pupici ♥

      Ștergere
  3. Bine ai revenit! Faina recenzia, in general la aceasta carte am gasit mai multe pareri rele decat bune insa tu m-ai facut sa ma gandesc mai bine si sa ii dau o sansa. Daca ai timp, ti-am dat un tag de toamna pe blogul meu (cu ceva timp in urma) Pupici :**

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regasit !
      Multumesc mult pentru tag si in ceea ce priveste cartea, cred ca se merita. Nu ai nimic de pierdut.
      Pupici ♥

      Ștergere
  4. Hei Mad :) Bine ai revenit :* Deși recenzia ta e frumoasă, eu nu pot să îți împărtășesc părerea. Nu plânge sub clar de lună mi s-a părut o carte extrem de slabă, cu descrieri foarte vagi, personaje puțin conturate și cu mult prea puțină intrigă. Mie nu mi-a plăcut, dar îți respect părerea. Te pup :* Succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi. Bine te-am regasit!
      Fiecare carte are farmecul ei, dar iti multumesc ca ai impartasit parerea ta cu mine.
      Pupici ♥

      Ștergere
  5. Eu cred că am una din cele mai mari uri pentru această carte. Mi s-a părut groaznică și nu am suportat absolut deloc modul în care a evoluat totul, iar personajele mi s-au părut seci și chiar enervante, premisele stupide, la fel și majoritatea lucrurilor.
    Bineînțeles, fiecare cu părerile lui.
    Am doar o singură plângere în legătură cu recenzia ta: ai dat un spoiler foarte mare, practic ai explicat un sfert de carte cititorilor tăi și nu mi se pare corect să știe ce se întâmplă dinainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat de mica este, dai spoilere fara sa-ti dai seama. Se mai intampla

      Ștergere
  6. Succes!Stiu ca treci printr-o perioada incarcata :(
    Nu vreau sa descurajez dar la Facultate si mai ales la Master va fi mult mai greu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu, nu. Te rooooog, nuuuu :))
      Nici nu vreau sa ma gandesc.

      Ștergere
  7. Această primă carte din serie mi s-a parut si foarte buna. Bine, a fost si printre primele carti fantasy citite. Următoarea in schimb a fost extrem de proasta. Zici ca i-a fost lene autoarei sa scrie mai mult. Putea sa aprofundeze si sa o faca ceva mai buna, totusi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vei continua sa citesti carti fantasy iti vei da seama ca nu merita nici 3 stelute, dar asta e acum.
      Cartea a fost scrisa pentru persoane pana in 15 ani, maxim. A fost data si cu revista Bravo, daca nu ma insel. La ei probabil ca a prins mai bine.

      Spor la citit!

      Ștergere