Shooting Stars

septembrie 12, 2014





Nu ştiu sigur ce este în capul meu dar chiar simţeam nevoia să dezbat un subiect care mă macină de atâta timp şi am prins puţin curaj odată cu sinuciderea lui Simone Battle, membră a trupei G.R.L, care m-a enervat la maxim.
Nu ştiu ce să cred, dar poate mă ajutaţi voi să ajung la o concluzie. 










Nu credeam că o să vorbesc despre așa ceva vreodată, sinuciderea fiind un subiect tabu până nu demult; poate mai este și acum, dar și-a cam pierdut din "strălucire".

O întrebare - defapt mai multe, dar acum vorbim doar despre una singură - mă macină pe mine decând am început să pricep ce se întâmplă în jurul meu.
De ce se sinucid vedetele, așa zisele staruri TV aka modele de urmat? De ce? Au tot ceea ce-și poate dori un om: au case de toată frumusețea, mașini scumpe, prieteni/amici numeroși, orice doresc ei.
Știu că banii nu aduc fericirea, dar cand te vezi într-un Lamborghini Reventon, produs în doar 20 de exemplare plimbându-te prin oraș după ce ai participat la un casting pentru un film ce promite să rupă panourile publicitare și pușculița agenției de producție; sau ești condus la unul dintre cele mai scumpe evenimente mondene, care este organizat în cinstrea ta, într-un Bugatti-Veyron 16.4 Grand Sport de 1,46 milioane de euro, te apucă depresia? Serios acum. Nu văd unde e partea rea.
Da, poate au și ei necazurile lor în dragoste, familie, afaceri, dar dacă ar fi să o luăm asa, toți ar trebui să ne punem capăt zilelor - mai ales cei care nu au o felie de pâine să pună seara pe masă; și uite că ăia stau linistiți și mulțumesc pentru viața lor și puținul care îl au.


Nu știu, poate am exagerat. Nici nu știu ce să cred, dar mă deranjează foarte tare comportamentul ăsta de doi bani al persoanelor publice - nu toate - și tot tam-tam-ul pe care îl fac pentru o unghie căzută sau descoperirea aventurilor sexuale ale partenerului de cuplu, după 7 ani de căsnicie. Iar de aici se ajunge la sinucidere pentru că ai prea mulți bani, iar drogurile sunt prea ieftine pentru tine sau descoperi ca nu mai ai nici un rost în viata, cu toate că tu ai peste jumătate de glob care te susține și te urmează, tu fiind un exemplu pentru ei - cam cum s-a întâmplat cu vocalistul de la Nirvana.

Se merită să-ți pui capăt zilelor pentru o pasă proastă când tu îţi permiţi luxul de aţi reface fericirea prin orice mijloace doreşti? Eu sincer nu văd rostul. Nu reușesc să găsesc un motiv plauzibil care să mă contrazică. Poate îl găsiți voi și îl împărtășiți și cu mine.



You Might Also Like

16 comentarii

  1. Fiecare suporta momentele naspa din viata cum poate. Unii nu au vointa necesara sa treaca mai departe si aleg calea cea mai usoara. Vedetele sunt mai predispuse la atfel de chestii pentru ca cu atatia bani si faima nu poti sti niciodata care iti este prieten si care nu, toata lumea te poate trada si nu ai un umar pe care sa plangi cand iti este cel mai greu. Eu nu le gasesc scuze, mi se pare inacceptabil sa faci asa ceva, dar tipurile umane sunt mult, nu le poti intelege pe toate.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu le gasesc scuze si cat despre prieteni, nu ar fi primii care au fost "trasi in teapa" si noua, "oamenilor de rand" ni se intampla asta, dar nu ne sinucidem. Sa fim seriosi este o prostie aberanta.
      Pupici ♥

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu tine, chiar sunt, insa tu privesti numai partea in care viata lor e perfecta si au numai mici probleme pe care le avem toti. Am citit mai demult un caz despre o tanara de 19 ani parca care s-a sincucis dupa ce a fost violata, nu stii cum poate suporta mintea ta asa ceva, pur si simplu poti incepe sa te urasti, sa nu te mai suporti, sa vezi numai raul de viata si asta se te duca numai in prapastia disperarii. Nu spun ca sinuciderea e solutia, Doamne fereste, dar mai exista si cazuri de sinucidere ale celor cu boli mentale, care nu stiu ce fac sau vad numai binele facand asta, cred ca la un anumit punct persoanele cu tulburari grave pot ajunge sa adopte aceeasi mentalitate ca cei cu boli psihice. Adica mintea lor pur si simplu sa nu mai gandeasca la un nivel normal sau rational, ceea ce nu mi se pare intrutotul vina persoanelor respective. Pe de alta parte, sinuciderea din cauza problemelor financiare sau a certurilor din relatie mi se pare cea mai mare stupizenie posibila.

      Ștergere
    3. Sa inteleg ca vedetele care se sinucid au probleme cu capul? Ai mare dreptate, m-am gandit si la teoria asta odata. Dar e ciudat ca nu se observa asta in comportamentul lor zilnic si deodata BOOM! si s-au omorat.
      Faza cu tanara violata si etc, asta e alta mancare de peste. Vedetele nu au probleme d-astea, ele din contra cred ca si le cauta

      Ștergere
  2. Cred că banii schimbă oamenii. Când pornești de jos ajungând undeva sus, vezi altfel lucrurile, apreciezi ce ți se întâmplă, dar când toată viața ai fost crescut în puf, nu ai cum să apreciezi lucrurile mărunte, bucuria unui răsărit sau încântarea de a face cuiva un cadou. Oamenii aceștia nu se pot bucura de viață, nu complet, fiindcă au avut întotdeauna totul. Singurele lor motive de nefericire sunt că au fost părăsiți de iubiți/iubite, că tati nu le-a cumpărat Corvette-ul ăla galben de curse, că mami a uitat să cumpere bilete la SPA-ul din L.A, sau că n-au fost invitați la nu știu ce petrecere. Sunt oameni superficiali și nu e în totalitate vina lor, pentru că au fost educați să gândească la nivel înalt. Probabil când motivele lor de nefericire, enumerate de mine mai sus, au loc, oamenii ăștia se gândesc că viața lor e terminee și gata, cu dramatismul de rigoare, își iau viața, gândindu-se că probabil le vor arăta ei celorlalți, na. Sinuciderea vedetelor, mai ales a tienrilor care practic au totul, mi se pare un act ieftin, un moft. Am încheiat. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buuun! Nici eu nu puteam sa o spun mai bine si ai dreptate in proportie de 100%.
      Pupici ♥

      Ștergere
  3. Uneori, in ciuda banilor faimei si nenumaratilor "prieteni", ma gandesc ca vedetele se simt singure. Pentru ca e clar ca atunci cand capeti o anumita faima, oricine se imprieteneste cu tine o face din interes. Si te simti folosit, si singur, si parasit, si asta te deprima si realizezi ca succesul e un mare nimic daca n-ai cu cine sa-l imparti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate ai dreptate. Dar in cazul asta eu mi-as face o casuta undeva la munte, mi-as lua un caine, mi-as lua si soțul, sau iubitul si as renunța la cariera. As incepe sa scriu carti sau m-as face profesor, mi-as construi un teatru etc si as încerca sa-mi găsesc prieteni normali pe care ma pot baza, sau chiar sufletul pereche. Nu sunt imposibil de găsit. Cu banii care ii strâng din cateva filme si eu mai stiu, ar trai bine mersi o viata linistita si decenta.
      Nu stiu, sunt o groaza de metode prin care poti depăși situația asta. Cum am spus, sunt alți mult mai amărâți, care au probleme mult mai mari decat prietenii si tot nu reactioneaza in asa hal

      Ștergere
    2. Nu e asa usor sa iesi din viata publica. Paparazzi te vaneaza si in casuta de la munte, si in cea de pe fundul oceanului. Ei nu prea inteleg cand sa se opreasca. Si nu poti presupune ca vei gasi brusc sprijin din partea unor oameni sinceri dat fiind faptul ca ei sigur iti cunosc - de altfel extrem de mediatizatul - trecut.

      Ștergere
    3. Si ce ar putea zice despre un om normal? Ca s-a dus sa-si taie lemne pentru foc. Depinde acum.
      Oricum, se cunosc riscurile pe care ti le asumi decand iti incepi cariera.

      Ștergere
  4. Cred ca depinde cum privim lucrurile ,ei pur si simplu cred ca totul depinde de ei si odata cu divortul sau despartirea li s-a spus intr-un fel ca exista si persoane care sa-i inlocuiasca si asta este destul de inacceptabil pentru o persoana care toata viata a fost un "idol" pentru altii.
    Iar partea cu singuratatea se simt singuri si datorita faptului ca lucrurile pe care le fac sau sunt dispusi sa le faca pentru cei din jurul lor -acei prieteni -vedete sau nu - sunt atat de limitate incat oricat de fals prieten esti pentru o persoana iti dai seama ca tu nu reprezinti nimic pentru el ....Deci si aici ei au o vina pentru ca nu se gandesc ca au putere financiara pentru a ajuta oamenii mai putin fericiti ,pentru care o zi perfecta inseamna cateva alimente puse pe masa de seara (dupa parerea mea esti implinit din toate punctele de vedere cand imparti cu cei care au nevoie de tine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost vedete care au ajutat oamenii si uite ca o duc bine mersi si ei acum. Sunt fel si fel de persoane.

      Ștergere
  5. Sunt orbiți,Maideline!Se face prea multă propagandă a păcatului,ei sunt în mijlocul ei,sunt cei mai afectați.Nu cred că ar trebui să ne facem griji,dorm exact așa cum își aștern.Păcat,sunt niște suflete pierdute.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred că astfel de persoane cedează prea repede tocmai pentru că nu sunt învăţate cu greutăţile vieţii. E aiurea să fii crescut în puf şi dintr-o dată se crezi că ţi se întâmplă cine ştie ce "nedreptate", care pentru oamenii simpli ar fi firesc şi aproape insesizabil. Dar am auzit de multe vedete care s-au sinucis din cauza datoriilor, aceasta fiind o adevărată dovadă de laşitate şi de prostie aş putea spune. Cum se poate să fii milionar şi dintr-o dată să ai o groază de datorii. Foarte bun subiectul adaptat de tine :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate. Nu cred ca își face vreo vedeta griji pentru ziua de maine. Ma refer la vedete mari, nu persoane mediatizate de la noi din tara.

      Ștergere