Recenzie - Născută la miezul nopții

septembrie 03, 2014


Sunt atât de fericită că este toamnă şi în natură, nu doar în calendar. Şi cum să începi mai bine o postare de toamnă dacă nu cu o cană de ceai, fierbinte, negru cu lapte şi unt de arahide cu gem de gutui. Papilele mele gustative dansează de fericire!



Într-o seară, Kylie Galen ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Mama ei o trimite la Shadow Falls - o tabără pentru adolescenţii cu probleme. Însă la câteva ore după sosire, devine evident că toţi colegii ei au mai mult decât nişte simple "probleme". Aici, în Shadow Falls, vampirii, vârcolacii, metamorfii, vrăjitoarele şi zânele se antrenează umăr la umăr  - învaţă să-şi stăpânească puterile, să-şi controleze magia şi să trăiască în lumea normală.   
Kylie nu a simţit niciodată că aparţine acelei lumi, dar, cu siguranţă, locul ei nu este nici aici, alături de o grămadă de ciudaţi paranormali.. Sau este oare? Aceştia insistă că face parte dintre ei şi că a fost adusă în tabără dintr-un motiv anume. 
Deşi pentru Kylie nimic nu e limpede, un lucru devine dureros de clar - locul ei e în Shadow Falls.    


Născută la miezul nopţii. Sincer, aveam dubii când am început să citesc această carte pentru că nu ştiam mai nimic de ea, decât ce îmi spusese Strumphy şi anume " Mă aşteptam la mai mult şi m-a cam plictisit, iar protagonista este relativ superficială, iar relaţia ei cu cei doi băieţi m-a scos din pepeni. "
Ţin să o contrazic, cel puţin asta este părerea mea. Cartea mi s-a părut foarte interesantă, iar la sfârşit chiar am lăsat, mai mult fără voia mea, o lacrimă să-mi evadeze. 
Povestea în general este genială şi mereu pe parcursul lecturii mă întrebam cum ar fi să fiu cu adevărat acolo. Prietenia care se leagă între cele trei fete este într-un crescendo continuu, ajungând nedespărţite. Kylie, Miranda şi Della trebuie să dezlege un mister pentru ca tabăra să nu fie închisă. Acestea sunt ajutate de chipeşul Derek şi "perversul" de Perry (care la inceputul romanului se transformă în pisică ajungând repede lânga sânii lui Kylie). Ca un plus pentru stresul lui Kylie, o fantomă destul de cunoscută ei îşi tot face apariţia şi o terorizează. Dar totul are un sfârşit bun. Este un fel de Ghost Whisperer/Mesaje de dincolo.
Să nu uităm de dragoste. Derek şi Lucas. Oh God.. Cred că şi eu aş fi la fel de nedumerită în privinţa lor. Lucas era tipul rău, aşa cum îi spusese tatăl ei; o înspăimânta, iar Derek, ei bine, Derek era jumătate free/zână putând să-i controleze emoţiile printr-o singură atingere. Kylie ajunge să se sărute cu amândoi (în nişte circumstanţe foarte..whow, vă las pe voi să le descoperiţi), dar unul rămâne până la sfârşit aproape de ea.
Ce mi-a plăcut cel mai mult la carte este stilul de scriere, foarte la îndemână pentru toate tipurile de librocubicularists


— N-am spus că eşti perfectă, Kylie. Dumnezeu ştie că şi eu am defectele mele. Dar inimile
noastre vor ca binele să biruiască. Încă ne temem, încă facem greşeli, dar dacă vom asculta ce vor
inimile noastre, vom găsi drumul cel bun.

— Ce s-a întâmplat? Ea clipi, nu băgă de seamă şiretenia lui şi speră că avea să înceapă să
vorbească despre Mandy, ceea ce urma să-i abată gândul de la cum era să-l sărute.
— Păi, ea crede că îmi place de altcineva. Kylie simţi cum i se strânge stomacul.
— Şi aşa e?
— Nu.
E adevărat, o duru răspunsul, dar încercă să nu arate asta. Destul de ciudat, dar sfatul pe care li-l dăduse tuturor, să fie sinceri, părea aproape imposibil de urmat în cazul ei. Poate şi pentru că nu era sigură ce simţea.
— Dar, continuă el, într-un fel, eu am vrut s-o fac să creadă lucrul ăsta.
— De ce? întrebă Kylie.
— Am sperat să o fac geloasă. Am sperat că poate o să mă aprecieze mai mult.
— Şi ţi-a ieşit? întrebă Kylie, care credea că astfel de jocuri nu aveau cum să se termine bine.
— Nu ştiu. Eşti geloasă? Kylie se uită la el.
— Eu... te referi la mine? Clătină din cap. Dar tu şi Mandy sunteţi...
— Prieteni, spuse el.


— Şi n-a mers nicio relaţie?
— Nu. Asta e şmecheria cu dragostea. Merge ca o raţă, măcăne ca o raţă şi miroase ca o raţă. Dar 
după ce dormi cu ea vreo lună sau te trezeşti părăsit la altar, începe să miroasă mai degrabă a sconcs.


You Might Also Like

14 comentarii

  1. Mă lua Pufuleţ la mişto într-o zi că nu ştiam nimic de cartea asta:)) Recenzia este frumoasă, dar cred că mă voi ţine la distanţă de carte. Nu pare a fi genul meu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se stie :))) Ar trebui sa incerci :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit ambele volume din serie !!!Astept cu nerabdare urmatorul volum care din pacate nu a aparut la noi !!!Recenzia ta e pe placul meu si avem aceleasi pareri ,este o serie foarte buna .Eu una il ador pe Lucas ,votez pentru el :D Astept parerea ta despre urmatorul volum .See ya !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place Derek :)) !
      Acum am inceput sa o citesc.
      Pupici! <3

      Ștergere
  4. Frumoasă recenzie! Mă tenta să citesc această carte când a apărut, dar cu timpul uitasem de ea. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Poate o citesti. Mie mi s-a parut super!
      Pupici! <3

      Ștergere
  5. O recenzie super,se vede ca ti-a placut mult,la fel ca mie.A fost o poveste originala foarte frumoasa plina de aventura si suspans.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mullt! Mi-a plăcut foarte mult cartea. Nu ma așteptam. Ar fi genial daca ar face si un film!
      Pupici ! <3

      Ștergere
  6. Ma bucur ca ti-a placut cartea =)) Nu trebuie sa asculti de mine, sunt prea radicala deobicei =)) Frumoasa recenzie, citate si poze cu personaje. Lucas al tau arata mai sexy decat Lucas al meu :D Oricum uite o leapsa de la mine: http://vanzatorul-de-iluzii.blogspot.ro/2014/09/back-to-school-2014-2015.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha :))) Mi-a placut si parerea ta oricum. Ai avut dreptate, in unele privinte a fost putin exagerata si imi venea sa o strang pe Kylie de gat.
      Multumesc pentru leapsa.
      Pupici! <3

      Ștergere
  7. Cartea e chiar faina, eu am citit-o cu foarte mare curiozitate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut foarte mult cu toate ca nu ma asteptam. Sunt curioasa ce se intampla in volumul 2.
      Pupici ♥

      Ștergere
  8. O carte foarte interesanta pe care am citit-o si eu. Este una din preferatele mele. Recenzia este foarte buna!

    RăspundețiȘtergere