Introducţie

iulie 25, 2014

Nu m-am gîndit niciodată că voi avea un blog despre cărţi. Nu am fost genul de persoană pe care ai vedea-o într-o bibliotecă. Obişnuiam să ies prin pub-uri, cafenele, dar niciodată nu am simţit că aparţin acelei lumi, acelei vieţi de noapte.
Încercam să-mi fac cat mai mulţi prieteni chiar dacă trebuia să petrec ore în faţa măritului Facebook vorbind cu o groază de persoane necunoscute, aceştia devenindu-mi pe parcurs amici, chiar prieteni. Povestea tuturor, nu ?
Nu îmi pare rău întru totul. Am reuşit să cunosc persoane minunate, persoane pe care nu le-am văzut în viaţa mea, dar care sunt mai aproape de sufletul meu, faţa de mulţi alţii pe care îi vedeam zilnic.
Cu trecerea anilor mi-am dat seama că a fi popular, sau a avea mulţi prieteni, este doar o distragere de la lumea reală. Cu timpul au început să apară certurile, contrazicerile banale şi chiar destăinuirea multor secrete amestecate cu minciuni. Era ca o salată Caesar în care pui sos stricat, sau cel putin aşa cred eu, sau doar îmi este foame.
Nu spun că sunt singură, am mulţi colegi si amici cu care mă înţeleg foarte bine, doar că nu voi mai avea acel umăr pe care să plâng şi să înjur, acel cineva care mi-ar da dreptate necontiţionată. Nu cred că aş mai avea incredere in nimeni.
Mulţi găsesc această alinare în petreceri, băutură, droguri, curve. Eu am ales să fiu diferită, să mă gândesc la viaţa mea privind mai mult în viitor, să am o viaţă de care să mă bucur când toţi cei din jurul meu încearcă, cu greu, să-şi repare greşelile trecutului.
Am descoperit cărţile, sau ele m-au găsit pe mine, iar de atunci totul a devenit mai frumos. De abia aşteptam să ajung acasă, iar dimineaţa mă trezeam mai devreme pentru a citi. Acum ele fac parte din viaţa mea, iar eu fac parte din universul lor.
Ştiu cât de deadful sunt cărţile pentru puştimea din zilele noastre, dar mereu mă uit la ei, gândindu-mă, de asemenea, la viitor.
Credeţi-mă, nu este unul prea bun ...

Aici sunt 5 motive pentru care tu ar trebui să citesti :

1. Cititul te face mai deştept acesta fiind un proces mental activ. Spre deosebire de televizor, cărţile te obligă să îţi foloseşti creieru. Citind, gândeşti mai mult şi devii mai deştept.

2. Cititul îţi îmbunătăţeşte vocabularul. Primele cuvinte, fundamentale, le învăţăm de la cei apropiaţi şi poartă pecetea lor. Dar ne nuanţăm gândul şi exprimarea mai ales prin cititul cărţilor. Cuvântul este un vehicul, un purtator. Numai vorbind, uneori, putem construi, înflori relaţii minunate, vieţi minunate.

3, Cititul iţi îmbunataţeşte puterea de concentrare. Spre deosebire de citirea unei reviste sau unor articole care conţin bucăţi mici de informaţii, cărţile te obligă să fi focusat pe ce citeşti perioade lungi de timp. Cărţile iţi spun întreaga poveste. Din moment ce eşti nevoit să te concentrezi pentru a citi, la fel ca un muşchi, concentrarea ta va fi din ce în ce mai bună.

4. Cititul îţi poate schimba viaţa. Există numeroase persoane ( printre care şi eu ) care recunosc că unele cărţi le-au schimbat viaţa. Cărţile îţi pot arăta perspective noi, şi chiar o schimbare de 2 grade azi, poate însemna o schimbare de direcţie de 180 de gradepeste o perioadă mai mare de timp.

5. Oamenii de succes citesc minim nouăsprezece cărţi pe an. Lectura te îndrumă spre calea succesului. Cei care au trecut prin asta ştiu despre ce e vorba. Cei care se feresc de carte, nu au nicio şansă sa afle.






Surse : www.blidaru.net   www.ozibuna.net    www.slideshare.net

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Iti multumesc pentru incurajare si pentru sfat in acelasi timp.
    Mai mult decat atat, imi place ce ai inceput aici. Keep on going!
    Promit sa ma gandesc la ceea ce ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari maxime si welcome in blogosfera!!! Stiu ca o sa iti placa! Imi place mult cum arata blogul tau, sa ai success :)

    Multumesc mult si pentru mesajul tau lasat la mine pe blog!

    Te pup si voi astepta cu drag sa citesc urmatorul articola!

    RăspundețiȘtergere
  3. mă bucur, sincer, că te am ca prietenă!
    cartea pentru mine a fost, cred, prima mea prietenă (eram mică şi treptat, crescând, cartea m-a însoţit peste tot...) şi am o bibliotecă plină cu cărţi minunate cu care mi-am bucurat sufletul ... iar acum, când nu mai am posibilitatea fizică să mai cumpăr o carte nouă, ştiu că de acolo pot oricând reciti o carte apropiată stării sufleteşti a momentului !
    îmi plac şi bibliotecile virtuale dar nu am suficient timp, în prezent, pentru lecturi lungi!
    îţi doresc mult succes !
    cu drag, multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere