TAG - Back to school (2014-2015)

septembrie 08, 2014


Speram să se facă o leapşă şi pentru întâmpinarea noului an scolar şi uite ca s-a făcut. 
Mulţumesc lui AnddeeaMalina MCioburi de ViseAnca  şi Strumphy pentru tag! Mulţi pupici ♥


Reguli:
1. Încorporaţi imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Daţi tag-ul mai departe.
3. Nu menţionaţi aceleaşi cărţi de două ori.
4. Postaţi link-ul cu leapşa completă pe blogul Padeniye


1. Română: Luaţi cartea preferată de anul acesta şi deschideţi-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieţi jos ceea ce se află acolo, menţionând de unde aţi luat fragmentul. 

" Jace o apăsă mai tare în pământ, cu trupul lipit de al ei, bătăile lui de inimă sunând aproape la fel de puternic în urechile sale ca şi zgomotul prăvălirii ruinelor conacului."
Instrumente mortale: Oraşul de sticlă


2. Geografie: Aţi citit anul acesta (sau în decursul la doi ani) vreo carte cu o copertă verde, care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneţi o fotografie cu ea.


"Femeia în negru" se pune? Haha. Alta nu îmi aduc aminte să fi avut ceva legat de natură pe copertă.


3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărţile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care aţi citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?


A fost printre primele cărţi pe care le-am citit integral. Eram destul de mică, nu am înţeles prea multe din ea, dar ştiu că m-a uimit într-un fel. Este vorba despre SS-işti si evrei ce au supravieţuit Holocaustului.


4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează şi-ţi dă o stare fresh după; în ciuda faptului că eşti obosit de mori, tot te vei simţi mai bine. Ce carte fresh, uşor de citit, aţi lecturat, şi care v-a plăcut?

Cu siguranţă Născută la miezul nopţii. Mi s-a părut super simplu de citit şi a fost chiar foarte interesantă.


5. Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înţelegi. La ce carte ţi-ar fi greu să renunţi, pentru a învăţa?

Instrumente mortale: Oraşul Oaselor (atât cartea, cât şi filmul)


6. Desen: Să desenezi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar şi în liceu pentru unii. Culorile îţi dădeau imaginaţie aşa că: Ce copertă a unei cărţi o urăşti din tot sufletul, şi ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?

Seria Jocurile Foamei. Nu o urasc, dar nu îmi inspiră nimic şi cred că ar fi multe alte feluri în care ar arăta mult mai bine.



7. Biologie: Tuturor ne plac animalele şi nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguţ sau înspăimântător ar fi el. Postaţi mai jos o imagine a unei cărţi în care apar astfel de vietăţi.



8. Engleză: Mulţi cititori au în bibliotecă literatură internaţională, aşa că presupun că printre sumedeniile de cărţi, se strecoară şi un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieţi-i ideile în trei cuvinte, sau modul de a scrie.

Cassandra Clare.  Dinamic, simplu, "asăm"!!! 
I love her.


9. Muzică: Să asculţi muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbeşti, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveţi vreo carte care să vă fi făcut să cântaţi (la figurat) de fericire, atunci când aţi terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?



10. Dorinţă: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriţi foarte mult să puneţi mâna. Care este aceea şi de ce vreţi atât de mult să o citiţi?

Defapt, sunt două. City of Lost Souls şi City of Heavenly Fire pentru că mor de curiozitate să văd cum se termină povestea asta atât de genială şi ce se întâmplă cu Clary şi Jace!!!


Aici se încheie obsesia mea pentru Instrumente Mortale şi dau tag-ul tuturor celor pe care îi urmăresc şi mă urmăresc pentru că, probabil, majoritatea l-aţi făcut deja.


  



You Might Also Like

12 comentarii

  1. Ce raspunsuri dragute, ma bucur ca ai acceptat tag'ul :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, te-am nominalizat și eu, dar am uitat să te mai anunț : http://cioburi-de-vise.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html ! :)

    Super interesante răspunsurile tale, ce gust ți-a lăsat Femeia în negru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Femeia in negru, ei bine, am citit-o acum ceva timp, poate chiar doi ani. Nu m-a impresionat, la fel ca si filmul, pentru ca acțiunea este foarte vagă iar scenele "înfricoșătoare" foarte repezi si se trece foarte repede de la una la alta, dar povestea in principiu este foarte interesantă si din cate am înțeles, s-a intamplat in realitate. Ceea ce o face si mai ciudata.
      Voi reveni cu o recenzie in scurt timp.
      Toate cele bune!

      Ștergere
  3. Imi plac raspunsurile tale, app o sa fac si eu tagul acusi.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce tare e tag-ul,probabil o să-l fac și eu! Super răspunsurile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este interesant!
      Merci! <3
      Sper sa-l faci si tu. Pupici <3

      Ștergere
  5. Foarte frumos tag-ul acesta. Cu riscul de a face off topic, îmi place la nebunie cum arată blogul tău, şi îmi pare bine că am reuşit să îţi atrag atenţia cu blogul meu. De asemenea sunt încântat că ţi-am găsit blogul! Felicitări, ţine-o tot aşa!

    http://onlyoneaveragejoe.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai trecut pe aici! Multumesc frumos pentru tot.
      Succes in continuare!

      Ștergere
  6. Dragute raspunsurile! Sunt cateva titluri pe care tre' sa le citesc si eu. :)

    RăspundețiȘtergere