Recenzie: După șapte ani... (GUILLAUME MUSSO)

septembrie 01, 2016

     

Artistă boemă şi temperamentală, Nikki dă buzna în viaţa liniştită şi ordonată a lui Sebastian, un lutier dintr-o veche și bogată familie newyorkeză. Deși sunt cum nu se poate mai diferiți, se iubesc cu pasiune și se căsătoresc. Dar căsnicia lor nu merge și, încet-încet, ura ia locul iubirii. După un divorţ furtunos, fiecare merge pe drumul lui. Până într-o zi, când dispariția misterioasă a fiului lor o face pe Nikki să-i ceară ajutorul fostului soț, pe care nu l-a mai văzut de şapte ani. Constrânşi să-şi unească forţele, Nikki şi Sebastian pornesc într-o urmărire plină de neprevăzut, care îi poartă de pe străzile Parisului până în inima junglei amazoniene. Prinși într-o conspirație infernală, cei doi au prilejul de a redescoperi o intimitate pe care o credeau pierdută pentru totdeauna.

Data apariției: Octombrie 2013
Autor: Guillaume Musso 
Gen: Ficțiune
Nr. pagini: 312


      După șapte ani... este o poveste extraordinară plină de aventură și suspans. 

      În primele pagini facem cunoștință cu Sebastian, un tată foarte strict, și fiica lui Camille, o adolescentă cu note bune ce învață la un liceu de prestigiu.
      În partea cealaltă a orașului, fosta lui soție, Nikki, are grijă de Jeremy, fratele geamăn a lui Camille. Fostă foto model, artistă extravagantă și crescătoare de plante halucinogene, tânăra mamă îi permite fiului ei să facă ce dorește și să se exprime liber în tot ceea ce face, până într-o zi...


      Plecat de acasă de 3 zile și fără a fi mers niciodată la prietenul lui, după cum află Nikki în cele din urmă, aceasta decide să îl contacteze pe fostul ei soț pentru ai cere ajutorul. Jeremy nu era la prima ”dispariție”, dar mereu se întorcea acasă în scurt timp. Însă, de data aceasta era altceva. 


      ”- E vorba de Jeremy. Tu... Tu ai vreo veste de la fiul tău în ultimele zile?
      - Nu, de ce? 
      - Încep să fiu îngrijorată. Nu știu unde e. 
     (...)
      - Glumești! îi tăie el vorba. N-a dormit acasă?
      (...)
      -Lipsește de trei nopți, mărturisi ea în cele din urmă.”

      Acțiunea este foarte amplă, după ce Sebastian găsește cocaină în camera tânărului și ajunge să omoare un dealer, pleacă împreună cu Nikki la Paris. În tot acest timp primesc indicii de la răpitori cu privire la locul în care s-ar putea afla. După un eșec total în Orașul Iubirii și fiind căutați de poliție pentru omor, aceștia pleacă în Brazilia unde sunt siguri că îl vor găsi pe băiat.
      De aici povestea o ia razna. Avem de aface cu traficanți de droguri, arme, hărți spre comori de milioane de dolari și multă adrenalină. 

”Așa cum făcea cândva, își ținu respirația și își băgă capul sub apă. (...) Un timp suspendat pe care il folosea pentr a-și limpezi gîndurile.”

      Ce mi-a plăcut este faptul că Musso adaugă în povestea lui o parte întunecată și tot mai întâlnită a internetului. Persoanele care se dau drept altcineva și persoanel care le cred și nu ajung deloc bine.

      Jeremy totuși este un geniu - reușește să își înșceneze răpirea pentru a-i apropia pe ai lui, divorțul fiind prea mult pentru el, dar lucrurile se complică.  
      Ce treabă are puștiul cu toți traficanții și cum ajunge aproape să fie împușcat în ceafă și omorât împreună cu toată familia lui în jungla amazoniană, trebuie să aflați voi.

      Nu mă așteptam la ceva rău din partea lui Guillaume Musso pentru că poveștile lui sunt pline de tot ce vrei: acțiune, suspans, răsturnări de situație, amuzament, romance. Mi-a plăcut foarte mult, totusi Mâine rămâne momentan cartea mea preferată de la el. 

”După cinci minute de bălmăjeală, înțeleg confuz că un american s-a instalat în camera mea cu o oră mai înainte.
      (...)
      Un lampadar luminează pavelele ude ale aleii. Sebastian Larabee mă măsoară din priviri, cu zâmbetul lui frumos. 
     - În al doilea rând, îți reproșez c-ai fugit fără să-mi lași adresa ta. 
     Dădu din cap. 
     -Mare chestie!
     -Totuși, te-ai culcat cu mine, din câte îmi amintesc. 
     -Ei și? Mă culc cu toată lumea! zic eu ca să-l provoc. 
     -Ei bine, în seara asta, o să te culci afară! mi-o trântește el închizând fereastra.” 

      Cartea se găsește la mai toate librăriile, dar și PDF pe Scribd. 

You Might Also Like

10 comentarii

  1. Am tot auzit de Musso, insa chiar nu stiu care ar fi cea mai potrivita carte cu care sa incep.
    Foarte frumoasa recenzia, sunt foarte curioasa in ceea ce priveste romanele lui. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima carte pe care am citit-o de la el a fost Maine si din cauza ei am vrut si vreau in continuare sa citesc cat mai multe romane sctise de el. Incearca Maine si tu.

      Ștergere
  2. Vaii, cartea asta pare aşa frumoasă! Am mai citit recenzii ale altor cărți tot de Musso şi e foarte apreciat. Sper să-l citesc şi eu într-o zi!
    Spor la lecturi! Te îmbrățişez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba recenzia, cartea chiar pare sa merite, nu obisnuiesc sa citesc acest gen insa sincer mi-a ridicat un semn al intrebarii. Nu am citit nimic de la Guillaume Musso desi am auzit foarte multe lucruri bune despre el. Lecturi frumoase, pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-l incerci. Este un scriitor cu adevarat bun.
      Pupici ❤️

      Ștergere
  4. Am citit de la aceast autor doar „Vei fi acolo?” și „Și după...”, iar prima mi-a plăcut enorm, cea de-a doua mai puțin. Are u stil frumos, ce-i drept, dar nu neapărat pe placul meu. Poate am să-l mai citesc, de îndată ce simt nevoia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaii, eu am citit "Fata de hartie" si "Chemarea ingerului" si mi-au placut amandoua la nebunie. Nici nu mi-a mai trecut prin gand in ultimul timp sa mai incerc ceva de la el, dar acum ca ti-am vazut recenzia, mi s-a facut asa dor! Am auzit multe pareri bune despre cartea asta, asa ca poate o s-o citesc si eu cat mai curand.

    Pupiceei! *Ah, am uitat sa iti zic, imi place la nebunie cum ai transformat blogul, cu tematica asta de toamna. E superb!*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      O sa incep sa citesc si eu alte romane de-ale lui, pana acum au fost geniale si foarte usor de citit

      Ștergere