Recenzie: Inițierea (Academia Vampirilor #2) RICHELLE MEAD

septembrie 24, 2017


CÂND IUBIREA Și GELOZIA SE CIOCNESC PE PÂRTIE, VACANȚA DE IARNĂ DEVINE SÂNGEROASĂ...
 Lissa Dragomir este o prințesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului. Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morții vii), cei mai fioroși vampiri. Puternicul amestec de sânge omenesc și vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose și-a dedicat viața unei misiuni mai mult decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care și-au jurat s-o facă asemeni lor.
Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toată Academia Sf. Vladimir, care își trimite în grabă elevii într-o vacanță obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarnă și stațiunea elegantă din Idaho nu oferă decât un iluzoriu sentiment de siguranță. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la rândul lor pe oribilii strigoi, Rose și Christian își unesc eforturile pentru a le sări în ajutor. Numai că eroismul are prețul lui...


Data apariției: 2010
Autor: Richelle Mead (Michigan, SUA, - n. 12 noiembrie 1976)
Gen: Fantasy
Nr. pagini: 384


Pot spune, fără dar și poate, ca volumul 2 din seria ”Academia vampirilor” și anume ”Inițierea” este cu mult mai bun decât începutul acestei serii. 

Generația din care face parte Rose, naratorul subiectiv al acestei aventuri, se îndreaptă către finalul cursurilor Academiei Sf. Vladimir. Ca și în viața reală și ei au parte de teste și încercări ce le vor contura viitorul împreună cu moroii lor. 


Primul test pe care trebuie să îl treacă Rose va scoate la iveală putearea adevăratul inamic al dhampirilor și moroilor deopotrivă, când Dimitri și aceasta descoperă, din greșeală, o casă plină de morți, victime ale strigoilor. Ceea ce trebuia să fie o călătorie frumoasă în care aceasta putea să își dezlănțuie puterile în fața unuia dintre cei mai buni garnieni ai lumii pentru a primi o recomandare bună, se transformă într-o scenă în care moartea era pesonaj principal. 

Din cauza acestei întâmplări, obiceiul ca familiile tuturor din Academie să petreacă Crăciunul în incinta ei se schimbă, aceștia urmând să-și petreacă sărbătorile într-o stațiune de sky luxoasă, ferită de orice pericol. 

După cum ne putem imagina, după ce elevii sunt îmbarcați în avioanele private ale Academiei, ajungem împreună cu ei într-o stațiune de vis, în care roșul sângeriu și negrul intens își fac de cap. 

Aici îl întâlnim pe Adrian Ivashkov, un personaj foarte misterios și nu prea plăcut la vedere. Nu mă înțelegeți greșit, aspectul fizic nu are de aface cu această afirmație, doar comportamentul. Acesta se ”împrietenește” repede cu tot grupul, întâmplările fiind din ce în ce mai interesante. 

Ce mi-a plăcut în continuare și ce este de fapt cel mai interesant (în afară de legătura lui Rose cu Lissa) este relația dintre Rose și Dimitri. Ei se plac, dar știu că nu pot avea un viitor îmrepună din cauza atribuțiilor lor, dar tensiunea este prezetă în fiecare gest. 


Sfârșitul este surprinzător și trist. Este a doua oară când realitatea ne lovește în față fără milă. Atacurile strigoilor se întețesc și sunt mai apreape de stațiune. Câțiva elevi pleacă la luptă fără a realiza consecințele faptelor lor. Prin încercarea de a demonstra eroismul, deznodământul este pe măsură, iar atunci când sunt prinși de către strigoi, Rose știe că moroii îi pot salva, moroii care sunt în aceeasi camera cu ei, legați la mâini. 


3/5

“Spre supărarea mea, el râse.
-Cum de nu ştii unde e inima? Mai ales după câte ai frânt?”

”-Rose umblă doar cu băieţi şi psihopaţi, spuse Mia.
(...)
-Păi, spuse el vesel, de vreme ce sunt atât de psihopat, cât şi băiat, asta ar explica de ce suntem atât de buni prieteni.”

”Dragostea cu sila nu se poate, am înţeles. Există sau nu. Dacă nu există, trebuie să fii în stare să recunoşti acest lucru.”

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Buna! Poti inscrie postarea pe pagina Zinnaidei, la provocarea de luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu prea stiu despre ce e vorba. Am intrat pe blogul ei, dar nu imi este clar ce se intampla :))

      Ștergere
  2. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte plină de bucurie din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a dat Dr.saguru, ajutându-mă să-l recuperez pe fostul meu soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic, deoarece soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fosta și ajuta la fixarea relației. și să îi facă pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi îi cer ajutorul, dar spre surprinderea mea, el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și aici sărbătoresc acum pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat jucător de vrăji. AI NEVOIE DE AJUTOR APLICĂ ACUM CONTACT CU DOCTORUL SAGURU ACUM VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +12098373537 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. și este, de asemenea, perfect în
    1 VRAIE DE IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX BACK
    3 FROTUL MIEREI
    4 PROMOVAREA VRAJELOR
    5 PROTECȚIA VRAJELOR
    6 VRAJA DE AFACERE
    7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
    8 VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CAZULUI CURȚII

    RăspundețiȘtergere