Recenzie - Tronul de Cleştar (SARAH J. MAAS)

februarie 21, 2016


" În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. 
Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte - luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin? "



An apariţie: Septembrie 2013
Autor: Sarah J. Maas
Categorie: Literatura universală
Nr. pagini: 512


    N-am mai terminat de ceva vreme o carte şi asta din cauza timpului. Timpul pe care nu-l am şi atunci când îl am nu-l apreciez. Asta este povestea vieţii mele din octombrie până în prezent. DAR Tronul de Cleştar a reuşit să mă scoată din această stare (poate doar puţin, dar este un început).
    Romanul este super captivant. N-am mai citit asa ceva de la Prinţul mecanic (la care nici măcar nu am făcut o recenzie - SHAME) sau Ultimul avanpost.

    Povestea începe cu groaznicele mine din Endovier. Sărate, pline de hoţi şi rebeli, minele de sare aduc groaza în minţile oamenilor când sunt pronunţate. Însă acolo sălăsluieşte cel mai mare asasin din toate regatele. În urma unei competiţii ce va declara câştigătorul "lacheul" regelui, Celaena este excortată până la Castel unde se va antrena, va concura în numele prinţului moştenitor, va rezolva mistere, îşi va crea aliaţi şi va începe să se îndrăgostească din nou.
     Nimic nu este uşor, mai ales când eşti cel mai mare asasin din regat, dar tânăra reuşeşte să îmbine rochiile vaporoase de bal cu aventuri prin tunele secrete. Încrederea îi este câştigată greu şi nu pe deplin. 

    Cuprinsul surprinde antrenamentele şi toate competiţiile, bestii ce omoară la comandă şi nu în cele din urmă un triunghi amoros ce îţi va da bătăi de cap.

    Sfârşitul romanului este reprezentat de duelul final ce va lua o întorsătură dramatică.
    Va reuşi prinţul moştenitor să îşi apere campionul? Se va supune Celaena regelui care a distrus întreg regatul şi care a aruncat-o în cea mai rea închisoare? Vom vedea...


    Am făcut câteva căutări şi se pare că trebuia să apară şi un tv show, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, păcat.

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Am citit tronul de clestar , acum 2 ani cred, si mi-a placut foarte mult ! Mi-a placut mai putin volumul 2, dar din el am inteles ca Mostenitoarea Focului, printesa salvatoare pe care ei o cauta , ar fi Celaena .

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am citit mai demult și i l-am băgat pe gât și prietenului meu, care a ajuns să îndrăgească acest volum și el :) Mi se pare o poveste foarte interesantă și o carte foarte bine scrisă :) Felicitări pentru recenzie și pentru ambiția de a termina romanul :)

    RăspundețiȘtergere