Top 5 Wednesday

februarie 04, 2015


Am văzut că a revenit acest topic, aşa că m-am gândit să fac şi eu unul.

Săptămâna asta: Top cărţi pe care vrei să le citeşti în 2015
2015 e mult spus, lista mea se poate schimba şi în 5 minute, aşa că voi spune top cărţi pe care vreau sa le citesc cât mai curând.





5.  Bellinzona, noaptea - Martin Gülich

Un accident de maşină la ieşirea sudică din Tunelul Gotthard.
Luna de miere în Italia. " Ce-ar fi mai rău: să mor eu primul, sau tu? "
Un băiat ciudat, introvertit, singuratic. În fiecare noapte stă la fereastră aşteptând întoarcerea tatălui, dar, brusc, se confruntă cu îmbolnăvirea mamei. Să fie oare vina lui?



4. Femeia în negru - Susan Hill ( să o recitesc )

Mândră şi solitară, Casa din Mlaştina Ţiparului veghează asupra smârcurilor de apă sărată, bătute de vânt şi aflate de cealaltă parte a Digului celor Nouă Vieţi. Arthur Kipps. un tânăr avocat, este trimis să participe la înmormântarea singurului locatar al casei, neştiind de secretele tragice ce zac ascunse dincolo de ferestrele oblonite. Abia după ce zăreşte o tânără femeie palidă, înveşmântată toată în negru, începe să fie copleşit de nelinişte, sentiment întărit de localnicii care ezită să vorbească despre strania apariţie - şi intenţiile ei cumplite.


3. Jurnalul unui adolescent timid - Stephen Chbosky


Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotarăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia ţi trimite o serie de scrisori intime.
Prins între dorinţa de a-şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeste obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevaraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă “ a unei „călătorii perfecte“ în care „să se simta infinit“.



2. Mâine - Guillaume Musso

Emma locuieşte la New York, are treizeci şi doi de ani şi încă îl mai caută pe bărbatul vieţii ei. Matthew locuieşte la Boston, şi-a pierdut soţia într-un cumplit accident de maşină şi îşi creste singur fetiţa de patru ani. Cei doi se cunosc pe Internet şi, după un schimb de e-mailuri, cred că au în sfarşit dreptul la fericire. Dornici să se vadă, îşi dau întâlnire într-un micuţ restaurant italienesc din Manhattan. În aceeasi zi, la aceeaşi oră, fiecare dintre ei intră pe uşa restaurantului. Sunt conduşi la ceeaşi masă şi totuşi... nu se vor întâlni niciodată. Joc al minciunilor? Fantasma unuia? Manipularea celuilalt? Victime ale unei realităţi care îi depăşeşte, Matthew şi Emma îşi vor da repede seama că nu e vorba de o simplă întâlnire ratată... 


1. De neînvins - Laura Hillenbrand

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.




Ough - ough! Şi la sfârşit o poză cu noile mele achiziţii. Mereu mă plângeam că nu pot să-mi strâng bani pentru cărţi.
  Am pus piciorul în prag!




You Might Also Like

11 comentarii

  1. Am citit "Jurnalul unui adolescent timid" si m-a cam tulburat. Zic ca merita citit. Desi pare o lectura usoara, e mult mai mult daca citesti printre randuri.
    Imi place topul tau. M-ai facut curioasa in privinta cartii de pe locul 5 (Bellinzona, noaptea - Martin Gülich). O sa caut mai multe despre ea.
    - Diana xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inceput sa citesc puțin din ea, pare okay. Sper sa fie din ce in ce mai buna.

      Ștergere
  2. Din aceasta lista am auzit doar de Jurnalul unui adolescent timid, pe care o am in biblioteca, insa nu am apucat sa o citesc. Am vazut filmul facut dupa carte si mi-a placut, cred ca se merita citita :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am vazut filmul acum ceva timp, dar nu-mi mai amintesc mare lucru din el, de aceea as vrea sa o lecturez.
      Sa o citești. E păcat sa o ai in biblioteca si sa nu te atingi de ea.
      Pupici <3

      Ștergere
  3. Sunt foarte curioasa ce parere ai in legatura cu Mâine de Guillaume Musso. Am citit de la el Fata de Hartie si a fost ahh..geniala , astept recenzia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum m-am apucat de De neînvins. Este o carte destul de groasa, cand am vazut-o m-am gandit sa ii spun "tănculeț" si nu prea vreau sa ma car cu ea la scoala. :)) E prea "multă".
      Dar de abia astept sa incep Mâine

      Ștergere
    2. Astept recenzia si la De neinvins :)

      Ștergere
  4. Madalina, esti o dulce!!! Multumesc pentru aceste recomandari xxx

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit Junrnalul unui adolescent timid si chiar mi-ar face placere sa o reicitesc. De la Musso am citit doar 2 carti, desi am 3 in biblioteca, insa mi-am mai comandat inca 2 de pe elefant printre care si Maine; abia astept sa o devorez. Despre celelalte carti pe care le-ai mentionat nu stiu prea multe, insa poate o sa am ocazia candva sa le rasfoiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai am cateva pagini si termin Maine. Ti-o recomand cu cea mai mare placere si incredere. Este o opera de arta, chiar daca mi-a facut creierul "placinta".

      Ștergere