De neînvins - Recenzie

februarie 16, 2015


" Începând din această zi şi până la victorie sau înfrângere, până când vor fi transferați, eliberați, capturaţi sau uciși, Pacificul va fi mereu sub ei şi în jurul lor. Nisipul de pe fundul lui era deja plin de avioane de război doborâte şi de fantomele soldaților morți. În fiecare zi din acest lung şi crunt război li se vor alătura mulţi alții. " 


Am fost acum ceva timp, înainte de meditațiile la desen, la Cinema Patria, un loc super draguţ pe la Piaţa Romană. Cinemaul este aproximativ gol; o dată am fost doar 3 persoane în sala. Partea cea mai bună? 10 lei filmul miercurea. Ar trebui să încercați locul ăsta şi cine ştie, poate ne întâlnim din întâmplare pe acolo. 

Ca de obicei, cartea bate filmul, iar acest lucru l-am observat încă din prima parte a cărții. Sunt o tonă de detalii şi întâmplări pe care scenariul le sare, aşa că dacă vrei să ştii întreaga aventura a lui Louis Zamperini, trebuie să o citești.


Omul acesta a rămas o legendă, a fost un mare sportiv - participă la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936 şi s-a înrolat în armată, fară a ştii ce îi va rezerva viaţa. În 1943, bombardierul în care se afla s-a prăbușit în Oceanul Pacific, supraviețuind doar 3 dintre cei aflați la bord. După 47 de zile, naufragiați într-o barcă de salvare, fără mâncare şi fără apă, cu riscul de a fi mâncați de rechini, Louis şi Phil supraviețuiesc cu greu, iar iadul lor nu se termină aici. Capturaţi de armata japoneză şi duși în lagărele pentru prizonieri de război, cei doi, împreună cu alţi mii de soldaţi, sunt înfometați, bătuți, obligaţi să muncească în condiţii mizere, puțini fiind cei care supravieţuiesc.


Recomand cartea celor care au tăria să o citească. În ea se află detalii înfricoșătoare care îţi pot face somnul infernal, care îţi pot întoarce stomacul pe dos, care te pot face să plângi de tristeţe sau fericire. Am aflat foarte multe lucruri interesante pe care as vrea sa le împart cu voi, dar vă las să le descoperiți singuri.


Trailer aici.

You Might Also Like

14 comentarii

  1. Suna foarte bine , mai de timp si bani am nevoie :)) , draguta recenzia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasă recenzie! Am auzit multe despre carte şi despre film. După ce o să fac rost de carte o să mă uit la film să văd comparaţia. Mulţumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti placa ♥
      Poti vedea si filmul inainte ca sa-ti faci o idee despre personaje si tot tacamul, dar fara sa vezi ultimele 20 de minute din el :)) Asa am facut eu.

      Ștergere
  3. Cred că nu aș rezista să citesc cartea la acele scene macabre... insă... am să incerc ! Mulțumim pentru recenzie, am descoperit o nouă carte frumoasă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt chiar atat de macabre, dar te vor speria, te vor pune pe ganduri cateva minute, mai ales stiind ca asta chiar s-a intamplat.
      Multumesc ca ai trecut pe aici ! ♥

      Ștergere
  4. Recunosc ca am asteptat cu nerabdarea aparitia in cinema a filmului. Ador filmele cu aspecte filosofice. Se pare ca Angelina Jolie a invatat multe din cariera sa de actrita de pana acum si nu este deloc un regizor slab. Astept cu nerabdare viitoare filmele ale sale. Cat despre recenzie ce pot spune... m-ai facut curios si vreau sa descopar daca si de data asta cartea bate filmul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti pot spune cu mana pe inima ca si de data asta cartea bate filmul.

      Ștergere
  5. Cât despre acele scene de care ziceai, cred că n-au nimic... :)) totuși poate... na... poate sar peste ele. :))
    Dar abia aștept să citesc cartea, mă voi uita și la film.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Daca incepi sa o citesti nu vei putea sa sari peste nici o fraza. Am incercat asta. N-am putut.

      Ștergere
  6. Și eu am cartea în Wishlist, am tot văzut secvențe din film la TV și mi s-a părut interesant. Mai ales că e bazată pe realitate. De asemenea, acum mai întărâtat și mai tare cu faza „care îţi pot întoarce stomacul pe dos.” Îmi plac cărțile cu realități înfiorătoare, ce-ți răstălmăcesc așteptările și te lasă, ei, bine, mască. Abia aștept s-o citesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ramai masca. Sunt unele chestii pe care nu ai crede ca un om le poate îndura vreodată.
      Abia astept sa iti citesc recenzia!

      Ștergere
  7. M-ai facut curioasa, poate voi reusi sa o citesc candva.
    Faina recenzie, te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pufulet s-a trezit la viata !! ♥
      Sper sa o citesti.
      Pupici ♥

      Ștergere