Îngerul mecanic - Recenzie

ianuarie 23, 2015


Tessa Gray, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

Numai vânătorii de umbre, războinici hotarâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Intunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.

Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragila ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albastri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă... pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vînătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.


Scrisă la miezul nopţii. 
Şi chiar dacă nu o postez la miezul nopţii, asta nu înseamna că ea nu este scrisă la miezul nopţii. Îmi plac recenziile scrise târziu pentru că atunci ai sclipirea aia de geniu care sălășluiește în adâncul tău şi se trezește odată cu apariţia stelelor pe bolta cerească.

Aşa cum am citit în recenzii, seria Dispozitive Infernale seamană foarte mult cu seria Instrumente Mortale şi asta m-a dezamăgit puțin. Mă așteptam la ceva nou, inedit, la tot felul de personaje noi şi interesante. În locul lor, am dar de un Jace britanic - cu numele Will; o Clary - cu numele de Tessa şi aproape un Simon combinat cu un Alec binevoitor - cu numele de Jem

Trecând pest asta, aşa cum ador seria Instrumente Mortale, aşa o voi adora şi pe aceasta. Bine, poate nu la fel de mult, dar pe aproape. Acțiunea este amplă şi atât de amănunțită, aş putea să desenez fiacare paragraf din carte.



Un plus la această serie, este faptul că are legătură cu seria Instrumente Mortale. Adică îl întâlnim pe Magnus Bane şi pe Camille Belcourt, pe consulul Josiah Wayland - din strămoşii lui Jace, şi chiar câţiva membrii din familia Lightwood; iar când vezi asemenea nume îţi este imposibil să nu te întrebi cum de au ajuns ei in America, ma refer la urmașii lor şi ce grade de rudenie există între ei - am căutat pe Shadowhunter"s Wiki, recunosc.

Acum vine partea interesantă pe care toți cred că o așteptați. Will sau Jem? Ei bine, mereu mi-au plăcut tipii ca Jace, dar Will deja întrece măsura. Cred că nici el nu ştie ce face sau ce vrea. O chinuie pe săraca fată dându-i speranțe aiurea şi după îi spune să se arunce de pe Institut, că nu îi pasa - nu a spus asta niciodată, dar cred că a gândit-o. Adică stai, stai. Săruţi o fată şi după îi spui că "nu există pentru un nefilimi viitor cu o magiciană...". Come oooon!! Până şi Jace era mai okay din punctul ăsta de vedere. 
Optez pentru Jem. Îmi place foarte mult atitudinea lui retrasă, cât şi comportamentul lui faţă de toți. Este atât de binevoitor şi chiar îmi pare rău pentru "dependenţa" lui. 

Cum am terminat primul volum m-am şi apucat de cel de-al doilea. Sunt curioasă dacă Tessa își va afla rădăcinile şi ce se va întâmpla cu Nathaniel, cu Magistrul, cu Jem, cu toți. 


Un weekend minunat!


You Might Also Like

14 comentarii

  1. ouh am adorat seria asta , nu am citit instrumente mortale si sincer nici nu stiu cand sau daca o sa o citesc , si eu sunt team Jem de obicei aleg baietii care mi se par ca au mai putine sanse , se pare ca asta e atractia mea :)) , a 2 a carte e si mai frumoasa <3.
    Imi place recenzia , tine-o tot asa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inceput putin din cartea a doua, dar m-am apucat de Ultimul Avanpost in paralel si sa fiu sincera imi cam atrage atentia de la Printul Mecanic.
      Multumesc ♥

      Ștergere
  2. Cred că depinde foarte mult și de care serie o citești prima. În cazul meu a fost DI și mi s-a părut mult mai bună ca IM, pe care am citit-o ulterior. Oricum ar fi, mă bucur că ești hotărâtă să nu renunți la serie, chiar dacă nu e exact ce te așteptai. It gets better, promise! Spor! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot aman aceasta serie. Sau carte. Nici nu prea stiu ce e. :)) Nu ma atrag acestea prea "SF", imi plac cele ce povestesc despre vieti si despre oameni pe care i-as putea, in viata mea, intalni. Oricum, imi place modul in care ai structurat pe-aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este chiar atat de SF, e mai mult mit despre nefilimi si etc, este destul de interesanta.
      Multumesc mult ♥

      Ștergere
  4. Si mie imi place extrem de mult seria Dispozitive infernale, trebuie neaparat sa citesc si Instrumente mortale, in special ca prefer cartile a caror actiune se desfasoara in trecut, parca atmosfera e magica din start pe cand in prezent magia a cam disparut din aer

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, cand vine vorba de atmosfera magica prefer seria Dispozitive infernale, dar cand vine vorba de subiectul si contextul in care se petrece acțiunea, prefer Instrumente Mortale.

      Ștergere
  5. Ce interesant ! Asta intrece multe cărți... abia aștept să citesc și cartea !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper să citesc cât mai repede cartea !

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasă recenzia, ți-am mai zis. Acum, că pui cartea „la bătaie”, cu siguranță sună și mai bine. Seară plăcutăăă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seara faina!
      Ma întristez putin ca eu am citit-o in format PDF si acum am luat-o doar ca sa o dau :))
      Bafta la concurs!

      Ștergere