Înainte de culcare - Îngerul mecanic

ianuarie 08, 2015



Primul Înainte de culcare din 2015 ( mi-am permis să schimb puţin imaginea, sper să nu se supere Bia ).

Cum ştiţi că îmi place foarte mult seria Instrumente Mortale, am zis de ce să nu încerc şi altceva de la Cassandra - seria Dispozitive infernale să fie. Am citit un copitol şi mi se pare ok, o lectură uşoară şi plină de aventură, ca şi cealaltă serie, de astfel. Am înţeles că sunt foarte asemănătoare între ele, dar nu cred ca asta o să mă deranjeze prea mult. Vedem la sfârşit.

Pentru weekend am pregătit o recenzie la Scrisoare de dragoste. Aşa că ne vedem atunci!



"Tessa Gray, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.

Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vînătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, si Will, cel cu ochi albastri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă... pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie."


You Might Also Like

6 comentarii

  1. Am citit cartea si mi-a placut destul de mult. Eu nu am citit Instrumente mortale, dar din cate am vazut e mult mai apreciata decat Dispozitive infernale. Am "Orasul oaselor" si cand ma mai eliberez o sa ma apuc de ea, chiar daca ma sperie grosimea ei :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca era mai bine daca citeai înainte IM si dupa asta; intelegi totul mai okay si faci niște legături care nici prin cap nu.ti treceau ca ar fi posibile. Cat despre grosime, este scrisă in aceeasi maniera ca Îngerul Mecanic, foarte ușor de citit.

      Ștergere
  2. Mie mi-a plăcut mai mult Dispozitive Infernale decât seria IM. Mi se pare mai romantică, mai poetică, mai întunecată, în timp ce Instrumente Mortale mi-a părut un pic superficială :) Oricum, spor la citit! Sunt curioasă, Will sau Jem? :3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este asa din cauza secolului in care se petrece acțiunea. Romantic, poetic, întunecat. In timp ce IM in secolul nostru unde nimic nu mai este cum era înainte, bineînțeles. Si vorbim de Londra, nu de New York; Regatul Unit al Marii Britanii, nu America, cred ca si asta contează.
      Oooo si eu sunt tare curioasa pentru ca am ajuns la jumătatea cărții si nici acum nu stiu. Imi place Jem, dar totuși, Will este atat de misterios si este imposibil sa nu fi interesată de el. Exact ca Jace

      Ștergere
  3. Ai pus tu anul pe poza mi-ai usurat treaba, multumesc :)
    Lectura placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere