Liceu, activităţi extraşcolare - voluntariat şi cadouri

decembrie 14, 2014


             Cu ce să încep?
      Cu ce e mai "rău" bineînţeles

Liceul - 4 ani de "chin" şi informaţii aberante legate de tot ceea ce ne înconjoară de la organismele unicelulare până la întregul Univers. 
Bine, recunosc că sunt unele materii care chiar merită să le faci, la timpul lor, dar de ce îmi bagi tu mie pe gât teza la filosofie cand eu dau BAC la geografie, istorie, română? 
Proastă programă, acum să recunoaştem.

Am găsit nişte chestii foarte interesante aici de organizare a timpului. Dacă doriţi, pot face o postare separată despre asta.

PS: Pentru filosofie am de făcut o scrisoare adresată persoanei iubite, dacă iese ceva frumos o voi împărtăşi cu voi ( Bună mamaaa! Ştiu că nu te vei putea abţine )


Activităţile extraşcolare - Voluntariatul 

Ei, ăsta este un subiect foarte interesant care ar trebui să intereseze pe 95% dintre voi.

Sunt genul de persoană care îmi place foarte mult voluntariatul şi câteodată sunt certată că fac prea multe lucruri fără a cere ceva în schimb. (Bună mama, din nou). Acum 3 ani am început sa fac prima dată voluntariat la un after school undeva prin Ghencea (pentru cei care stau în Bucureşti), aveţi aici un link către site-ul lor. Centrul este super, coordonatorii sunt de nota 10, iar copii, ei bine odată ce iei contact direct cu ei, nu o să mai poţi da înapoi ( vorbim de clasele 0-8); şi spun asta din propria experienţă.

Săptămâna viitoare sper să ajung pe la un cămin de copii şi sper să revin cu o posare despre asta.

Un lucru foarte tare despre voluntariat, pe care nu mulţi îl ştiu, este faptul că după ce termini liceul primeşti o sumă de bani timp de 6 luni, sau ceva de  genul, în funcţie şi de timpul pe care l-ai petrecut ca voluntar - cam 400 lei pe lună - Un fel de şomaj. La mine se mai adaugă şi atestatul în arhitectură care oferă cam aceeaşi sumă.
Cred că este o chestie destul de tare şi ar fi păcat să nu vă interesaţi de aşa ceva. Nu veţi regreta din nici un punct de vedere şi credeţi-ma o să cunoaşteţi o groază de oameni.


Iar acum partea mea preferată. Cadourile !

Cine nu iubeşte cadourile, mai ales dacă sunt venite din partea unor persoane speciale ?
Ok ok, nu toată lumea apreciază cadourile la adevărata lor valoare şi îţi pot garanta asta. iar pentru acest gen de persoane doar gestul contează. La naiba cu ele, oferă cuiva care chiar se bucură şi lasă mofturoşii să aştepte la uşa, în frig.

De Moş Nicolae am făcut o activitate foarte tare la liceu. Ştiţi chestia cu Secret Santa, cu bileţele. Au fost multe cadouri şi chiar ne-am simţit genial. Dacă nu aţi făcut asta până acum, mai aveţi timp o săptămână. 



Am vorbit deja prea mult. Acum este rândul vostru. 
Ce planuri aveţi de Crăciun sau Revelion ?
Al cui Secret Santa sunteţi şi ce surpriză pregătiţi ?
Ce cărţi aţi mai citit şi ce-mi puteţi recomanda ?

You Might Also Like

12 comentarii

  1. Anul asta nu sunt Secret Santa al nimanui :D dar mi-ar fi placut sa fiu.

    Eu Craciunul si Revelionul planuiesc sa il petrec cu familia iubitului meu, daca lucrurile merg bine :D.

    Si nu stiu ce carti ai citit si ce gen preferi dar ti-as recomanda: Delirium, Fiica tacerii, Te astept, Unde esti- Marc Levy, nu-mi vin in gand ceilalti autori acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un Craciun si un Revelion superb iti doresc. Ma bucur ca ai trecut pe aici.
      Multumesc pentru recomandari.

      Ștergere
  2. Foarte tare acest articol, si mie imi place sa ma implic in cat mai multe desi de cele mai multe ori nu imi iese nimic.Sunt si eu voluntara dar nu stiam ca la final castigi ceva insa ma simt foarte bine sa fiu in jurul copiilor. De craciun voi sta alaturi de familie si cei dragi, anul asta am fost secret santa la o multime de persoane :). Iar despre carti nu prea mai am timp de citit ceva extrascolar insa iti propun sa citesti Alegerea sau Jocurile foamei, sunt superbe. Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocurile Foamei am citit doar primul volum, mai bine zis l-am devorat. Mi-a placut enorm si de abia astept sa le citesc si pe celelalte.
      Sarbatori fericite ! ♥

      Ștergere
  3. Ce dragut!Si clasa noastra face chestia cu "Mos Craciun secret", numai ca nu e secret, pentru ca majoritatea fac schimb de biletele pentru a face cadou altor persoane.Desi ideea tot e draguta.Iar legat de intrebarile tale:

    O sa am un revelion foarte ciudat, pentru ca il fac cu doi amici, fata si baiat care se plac.O sa fiu ca a cincea roata.Plus ca e posibil sa mai vina inca un cuplu, dar ala "oficial".O sa fie un revelion naspa.

    Cum spuneam la noi mosul secret nu mai e secret.Sunt vinovata, recunosc, am facut schimb de biletel, si acum fac cadou unei fete.Nu m-am gandit si nici nu imi pasa ce cadou o sa ii iau pana in ultimele doua zile.(sunt o creatura minunata)

    Persuasiunea de James Borg.Nu am terminat-o dar imi place pana acum.E interesanta daca te intereseaza psihologia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa faceam si noi cand eram mai mici, dar acum a fost altfel si chiar au fost multe surprize placute.
      Sper ca revelionul tau sa nu fie atat de naspa pe cat crezi, poate se alege ceva frumos din el si chiar o sa te distrezi. Astept sa-mi spui cum a fost.
      Hmm. Nu am mai citit o carte psihologica pana acum, dar este o idee. Multumesc! ♥

      Ștergere
  4. foarte frumos ca participi la activitati de voluntariat. Mie imi pare rau ca nu am facut chestii asemanatoare in liceu sau in facultate. Foarte buna decizia,acum este timpul pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragut articolul! O sa astept cu rabdare sa citesc si scrisoarea adresată persoanei iubite :P (simt ca va iesi ceva mega fine). Anul acesta Craciunul o sa-l petrec cu mine si Sasha (sotul meu).

    Din carti poti vedea la mine in rubrica "books". Sarbatori frumoase tie, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  6. Hey, Crăciun Fericit! Uite o leapşă de la mine. :D
    http://vanzatorul-de-iluzii.blogspot.ro/2014/12/let-it-snow-booktag.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun fericit! La multi ani!
      Multumesc frumos pentru leapsa ! ♥

      Ștergere