Confesiunile unei eleve de clasa a XII-a

septembrie 25, 2014

După cum putem observa a început un nou an şcolar. Dacă va fi bine sau rău asta nu putem ştii, dar cu sigurantă o să avem parte de nişte experienţe îndrăzneţe.
Am observat că pe aici sunt bloggeri de toate vârstele şi asta poate să-mi uşureze munca pentru că toţi ştim cam cu ce se mănâncă scoala/liceul/facultatea.

Părerea mea?


 Anii de şcoală generală trec prea repede şi sincer, nu prea facem nimic important în ei. 
De abia îmi aduc aminte unele chestii pe care le-am făcut în aceşti frumoşi ani - toate legate de excursii, tabere, pauze; nimic de ore -  



 Liceul. Eiii, aici putem observa multe pentru ca deja suntem mari; cunoaştem mai bine lucrurile şi tipologiile oamenilor din jur. Ce am observat eu în anii ăştia, pentru că despre asta e vorba:

1. În clasa a IX-a eşti speriat de bombe şi nu ştii cum să reacţionezi la nimic.
2. În clasa a X-a deja îi consideri pe toţi prieteni/amici şi totul este bine şi frumos.
3. În clasa a XI-a lucrurile se schimbă, încep să apară bisericuţele şi discuţiile, certurile fără rost din care nu se ajunge nicăieri - dar trebuie să ţipăm, doar suntem mari smardoi şi smardoaice -

Clasa a XII-a

Ce am observat aici, după doar două săptămâni, este faptul că toţi şi-au ales câte o bisericuţă fiind profund devotat ei. Că se mai duce unu şi pe la vecinul, aflând chestii şi împărtăşindu-le cu fraţii din cultul său, asta este misiune grea şi numai cei care chiar se pricep o pot îndeplini.
Am mai observat - sunt bună observatoare - acum nu mai contează ce muzică asculţi - aşa se creau grupuleţele înainte; acum contează de unde îţi iei hainele - aici avem bisericuţa Zara şi Pull&Bear, bisericuţa 15 lei şi bisericuţa Puţin de acolo şi puţin din cealaltă parte;  după trecem la telefoane - aici catedrala Iphon şi bisericuţa de lemn a celorlalte aparate. Pot continua mult şi bine, dar ce rost are ?

Nu ştiu unde o să se ajungă cu toată prostia asta, dar îmi place să observ din banca a IV-a, de la geam,  această mascaradă şi câteodată îmi mai iau şi căte o gumă cu sare de lămâie ca să mă potrivesc cu peisajul. 


La voi cum a început anul? Ce părere aveţi? 
Să nu uităm de concurs. Mai este foarte puţin.
Pupici ♥


You Might Also Like

7 comentarii

  1. Pacat ca e asa, eu as vrea ca al meu colectiv sa devina din ce in ce mai unit, nu mai despartit.
    Lasa ca e ultimul an, dupa scapi.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa speram ca asa va fi.
      Sunt curioasa ce urmeaza la facultate.
      Pupici ♥

      Ștergere
  2. Hei Mad! :* Știu despre ce vorbești cu bisericuțele și toate cele. Clasa a XII-a e un greu, dar sunt sigură că mai reziști un pic, până să scapi de toate cele. La final de an, o să vezi cum toți colegii sunt best friends și o să le fie atât de dor de tine și de ceilalți, doamne, lacrimi și îmbrățișări, n-o să vă uit niciodată, să ne întâlnim la o pizza, vreau să ne vedem cât mai des! Meh. Niciodată nu mi-au plăcut dramele astea. Rezistă acolo, ok? ^_^ Anul ăsta o să treacă imediat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa se intampla mereu la inceputul si sfarsitul anului. Urasc teatrul asta ieftin dar mna, trebuie si ala.
      Rezist, rezist. :))
      Pupici ♥

      Ștergere
    2. La fel a fost si la mine. Am terminat si facultatea si, chiar daca la sfarsitul clasei a 12-a plangeam unii dupa ceilalti, ne-am intalnit de prea putine ori si tot de prea putine ori ne-a mai interesat ce fac unii sau altii. Intalnindu-ne intamplator, ne spuneam cat de dor ne-a fost si ne promiteam sa mai iesim. Dar te iei cu facultatea, cu munca si uiti. Ai alte prioritati si incerci sa legi alte prietenii, cele din liceu ramanand in trecut.
      La facultate s-ar putea sa fii geloasa pe cei care stau la camin si leaga prietenii mai stranse intre ei decat cu cei care stau in afara caminului. La facultate ai libertate. Daca vrei sa inveti in timpul semestrului, o faci. Daca nu, inveti cu doua zile inainte de examen si tot il iei si este bine. Daca nu vrei sa intri la ore, nu intri, nici nu este nevoie sa te ascunzi de profesor. Te vede, il saluti, te saluta si intra in sala fara sa te ia la intrebari. Mai sunt si exceptii. Mai sunt profesori care stau cu studentii la o cafea sau la tigareta inainte de curs. Iti va placea facultatea foarte mult!

      Ștergere
  3. Pai dupa o sa ajungi la facultate, unde lumea nu tine cont de locul de unde iti cumperi haniele sau de muzica pe care o asculti, o sa ai colegi pe care nu i-ai vazut in viata ta, o sa vorbesti cu toata lumea si o sa te imprietenesti cu putini dar o sa te certi cu si mai putini, o sa vezi oameni surprinsi de faptul ca lumea nu se reduce la ei si clasa lor si oameni care o sa caute cu disperare un diriginte sa le spuna ce sa faca. Iar dupa cateva saptamani o sa realizezi ca liceul e un fel de experiment social, care pare sa aiba rolul de a nu lasa adolescentii sa vada care e lumea reala si in urma caruia unii raman marcati pe viata si incearca sa se adapteze la realitate ca la ceva rau si altii isi dezvolta capacitatea de a gasi singuri modalitati de a-si extinde perspectivele asupra lumii (se implica in fel de fel de proiecte, ies din cutiuta lor etc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai dreptate. De abia astept sa ajung la facultate, sa.ti afirm spusele.

      Ștergere