Primele 100 de cuvinte #2 + Înainte de culcare #2

august 30, 2014


Nu,nu. Nu am uitat de aceste challenge-uri şi am revenit cu o postare nouă pentru că am început o carte.. nouă. Am zis să le combin pentru că se leagă frumos. O să încep cu primele 100 de cuvinte.


"- Să ştii că nu e deloc amuzant! ţipă tatăl ei. 
Chiar nu era amuzant, îşi spunse Kylie Galen, aplecându-se să caute ceva de băut în frigider. Defapt, situaţia era atât de lipsită de haz, încât îi vedea să se strecoare printre borcanul cu muştar şi crenvuştii mucegăiţi şi să închidă uşa în urma ei ca să nu mai audă vocile mânioase care veneau din sufragerie. Părinţii ei se certau din nou. Dar nu avea să dureze prea mult, îşi spuse ea. Aburul rece din frigider se strecură afară, pe uşa deschisă. Astăzi era ziua cea mare.
Kylie simţi că i se pune un nod în gât. Înghiţi în sec, înăbusindu-şi emoţiile brute şi încăpăţânându-se să nu plângă. 
Probabil că azi era cea mai proastă zi din viaţa ei. Şi în ultimul timp avusese parte din plin de zile proaste. Se alesese cu un obsedat care o urmarea, Trey hotărâse să se despartă de ea şi părinţii ei o anunţaseră că divorţează - mda, chiar că fuseseră nişte zile de rahat."



Am găsit cartea asta întâmplător pe Scribd, aşa cum fac de obicei şi chiar nu mă asteptam să fie atât de interesantă. Am citit 16 capitole şi de abia aştept să citesc mai mult. 
 Câteva chestii pe scurt pe care le-am notat într-un caiet ar fi :

- povestea cu Nea Soldatul, fantoma care o urmărea peste tot este atat de dubioasă; m-a speriat din prima clipă;
- după "marea" petrecere la care participă, Kylie este trimisă fără nici o explicaţie într-o tabără pentru copiii cu "probleme";
- aceasta se "împrieteneşte" în autocar cu Miranda, Della, Derek şi Perry, aflând mai tarziu că fiecare are o putere mai aparte şi nu sunt doar simpli "ciudaţi";
- odată ajunsă la Shadow Falls, află despre talentele celor din jurul ei (ce fel de creaturi supranaturale sunt şi că toţi sunt născuţi la miezul nopţii), dar nimeni nu îi poate spune ce este ea . Uită puţin de problema asta când află că prietena ei cea mai bună, Sara, - BOOM! - este însărcinată (sau aşa crede ea);
- Derek, Lucas sau Trey ? Hmmmm..

Nu-mi place faptul că tânăra Kylie este foarte încăpăţânată într-un fel foarte enervant. Adică, în locul ei aş fi în al nouălea cer să aflu că există asemenea fiinţe. Aş profita la maxim şi aş face orice ca să aflu cât mai multe despre lumea asta şi să-mi descopăr puterile (asta dacă nu e vorba să văd morţi; atunci chiar nu m-ar interesa). 


Aţi observat că toate locurile dubioase, unde se întâmplă lucruri bizare se termină în Falls? 
Mystic Falls (The Vampire Diaries); Gravity Falls (Ciudăţeni); iar acum Shadow Falls. Coincidenţă ?   


You Might Also Like

10 comentarii

  1. Vreau de ceva timp sa citesc "Nascuta la miezul noptii", o sa-ti astept recenzia sa vad cum ti s-a parut cartea. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiles! (asta în primul rând :D) N-am citit nici eu Shadow Falls, dar o are o prietenă și o să i-o cer luna viitoare când ne întâlnim :D O urmăresc de mult timp, însă n-am avut ocazia :)) Măcar Beacon Hills nu se termină în Falls. :))) #teenwolfaddict

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stileeees.. !!! (asta e un fel de salut al fanelor Stiles :)) )
      O gasesti si pe Scribd, daca nu mai ai rabdare pana atunci.
      Beacon Hills.. Falls. Tot e ciudat, seamana :))

      Ștergere
  3. Şi eu tot pe Scribd am citit cartea şi a fost ciudăţică. Mă aşteptam la mai mult şi m-a cam plictisit, iar protagonista este relativ superficială, iar relaţia ei cu cei doi băieţi m-a scos din pepeni :)) Cred că Falls sună un pic creepy şi din cauza asta toate oraşele bizare se termină aşa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Observ. Cu cat citesc mai mult cu atat ma enerveaza si pe mine mai mult. Dar cine stie, curiozitatea ma omoara.
      Teoria ta este foarte buna :))

      Ștergere
  4. Foarte faină postare,keep going!Eu nu am citit cartea,aș fi curioasă de ea..

    RăspundețiȘtergere
  5. wowww ce bine e structurata si ce bine ai scris, tu ca mereu vii cu niste idei wowww.

    Ai grija draga mea si ai rabdare pana termini cartea :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere