August Read-a-Thon #done

august 19, 2014

Știu că scriu cu întârziere de câteva zile și asta nu pentru că nu am avut chef sa scriu, ci pentru că am fost plecată, dar îi garantez lui Pufulet că am scris această postare în tren, în drum spre Iași, pe data de 13 August și uite ce a ieșit.

Nu știu dacă ai avut vreodată ocazia să treci prin ce trec eu acum, dar mi-aș dori asta pentru tine. Afară este o luna imensă, luminile orașelor se văd atât de frumos iar eu sunt în tren spre Iași citind. Mă simt ca Harry Potter în drum spre Hogwarts, sau ca Rose si Lissa când au fost excortate spre Academia Sf. Vladimir, sau și mai bine, ca Jace si Clary, îndreptându-se spre Alicante - cu trenul, nu prin portal - doar că eu sunt singură în toate situațiile. E bine să ai un tovarăși de drum, dar și așa este acceptabil.
Îmi pare rău că nu am terminat cărțile din August Read-a-Thon, dar mi-am luat angajamentul de a le continua indiferent de situație. Am citit Memoriile unei gheișe, Noua si scurta viața a lui Bree Tanner și cateva capitole din Academia Vampirilor. Niște păreri ? Well.


Noua și scurta viata a lui Bree Tanner - A fost o carte ok, nu extravagantă, poate nici bună. Doar ok. Este vorba despre Bree Tanner, tânara din seria Twilight, care a devenit vampir într-o armată ce dorea distrugerea clanul Collins. Nu am văzut ultima parte a filmului Twilight, unde fata își face apariția, dar cred că nu se dau niște detalii atât de amănunțite despre ea și "prietenii" ei. Singura întrebare care o am după citirea acestei cărți este " Ce s-a întamplat cu Diego, bunul și frumosul prieten a lui Bree?"; " A fost oare omorât?", " De ceeee, parcă erau prieteni!". Sfârșitul nu m-a impresionat deloc, parcă ti-ai lua o șuvița de păr și ți-ai tăia-o deodată. Nu mă așteptam la ceva minunat, ci la o explicație despre clanul respectiv și așa a fost.



Memoriile unei gheișe - O carte despre istoria Japoniei focalizată pe viața gheișelor. A fost o carte întradevăr interesantă și încă nu îmi vine să cred că este scrisă de un bărbat ! Adică, toate sentimentele și tot ce se întâmplă cu Sayuri în toți acești ani, practic, toate etapele vieții unei femei, totul povestit din perspectiva unei femei, de către un bărbat. Mi-a plăcut povestea, deznodământul. Mi-a plăcut că a reușit să fie cu persoana care i-a stârnit interesul înca de la o vârstă foarte fragedă cu toate că trece prin multe întâmplări grele, mai ales în timpul "războiului" cu Hatsumomo, dar și în timpul războiului real. Dacă nu ai citit cartea, ar fi bine să o faci, iar dacă nu ai timp, filmul este okay, dar nu se compară.



Academia Vampirilor - Cât am citit din ea mi s-a părut interesantă. Nu am putut rezista și a trebuit să văd filmul întâi, ceea ce m-a ajutat să văd personajele mai bine, dar nu toate. Prefer să-l văd pe Dimitri mai tânăr, mai apropiat de vârsta Rosei. În rest, totul pare okay.



Îmi pare rau, Pufulet.

You Might Also Like

6 comentarii

  1. De ce n-ai spus ca vii la Iasi??? Eu sunt din Iasi, ne-am fi putut intalni! Uite de asta ar trebui sa-ti para rau :)).
    Acum, revenind, e ok, e adevarat ca o saptamana pentru 6 carti a fost cam putin, nici eu nu am terminat, am citit 4 din 6 (pt ca Eragon nu m-a prins, iar clasicul roman, nu l-am mai luat de la biblioteca), nu ma supar, n-as avea de ce (DOAR PENTRU CA NU M-AI ANUNTAT CA VII IN IASI!!). Nici eu n-am apucat sa fac postarea, pentru ca... am avut treaba. Totusi sper sa o fac astazi.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Pufulet, daca as fi stat in Iasi Iasi, ti-as fi spus, stiam ca esti de acolo, dar am stat intr-un satuc la vreo doua ore de mers cu trenul din Iasi.
      Poate mai faci un challege de genul, dar mai usor :))
      Pupici !

      Ștergere
  2. Am vrut si eu sa particip la aceasta provocare, dar s-a intamplat ca in acea perioada sa fiu foarte aglomerata.
    Sunt foarte curioasa sa vad ce parere o sa ai despre Dimitri la sfarsitul seriei. Eu una sunt team Adrian <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu stiu cine este Adrian, din cate am vazut intr-un trailer, face parte din cartea a 2a.
      Momentan sunt team Christian !!! :)) <3

      Ștergere
  3. Team Christian sunt si eu, dar dintre Adrian si Dimitri cu siguranta il aleg pe Adrian si au fost momente in care Rose ma enerva la culme din cauza asta :))

    RăspundețiȘtergere