Recenzie: Onix + Opal - volumele 2+3, seria LUX (JENNIFER L. ARMENTROUT)

iunie 02, 2016


#2
"Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.
MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el.
Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret (...)"


Data apariției: Martie 2015
Autor: Jennifer L. Armentrout
Gen: SF/Fantasy
Nr. pagini: 480

#3
"(...) După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta… (...) Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani – dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru totdeauna lumea."

Data apariției: 2015
Autor: Jennifer L. Armentrout
Gen: SF/Fantasy
Nr. pagini: 464



    Din atât entuziasm am reușit să termin volumele 2 și 3 din seria Lux înainte de a face recenzii pe rând. Aveam asta în gând, dar iată-ma aici. 

    Ambele volume conțin atât de multe întâmplări încât nici nu știu cu ce să încep. Cert e că Daemon a început să fie genul de băiat ca în povești, iar Katy câteodată e atât de bitch
Lucrurile încep să se complice, evident, iar cei doi încep o poveste de dragoste minunată, în afara faptului că riscă să moară amândoi din 3 în 3 pagini (exagerez puțin). 

    Volumul 2 este plin de romantism și câteodată este enervant pentru că povestea lor este atât de frumoasă, puțin cam ireală. Totul se învârte în jurul cuplului nou format, dar asta nu face cartea mai plictisitoare. Din contra! Katy îl respinge de nenumărate ori pe Daemon susținând că ceea ce îi apropie este de fapt conexiunea extraterestră formată între aceștia când Daemon i-a salvat viața. Din păcate protagonista noastra capătă niște puteri deosebite, iar asta o face dependentă de ajutorul luxenului. O nouă forță iese la iveală fiind mai rea decât arumii, iar aceștia trebuie să lupte împreună contra ei. 



    În volumul 3 se pun bazele unor noi alianțe, scopul fiind pentru toți unul și același. Sau poate nu chiar.

    Clipele de tandrețe din volumul precedent dispar încet, încet făcând loc acțiunii. Katy devine o luptătoare făcând orice pentru a salva viața prietenilor ei, dar salvarea unora duce la moartea altora. Tind sa cred că autoarea a facut acest volum atât de trist în unele momente pentru a reveni în forță cu următoarea carte unde totul va fi bine din nou. Doar îi plac finalurile fericite, nu? 

    Pe lângă suspansul creat de șcenele ”negative” adaugăm și puțină acțiune erotică, ceea ce nu strică niciodată. Hell yhea

    Aștept cu nerădare să pun mâna pe volumul 4 (Origin) și să-l devorez. Dacă nu ai citit seria până acum, nu mai ezita. Nu este o simplă poveste cu exratereștrii, chestii ciudate și omuleți verzi plimbăreți, este mult mai mult decât atât. Citelte, citește, citește.

You Might Also Like

1 comentarii